ΑΛΕΞ ΡΟΚΑ: «Ήταν ένας φοβερός αγώνας»- Έδωσε το ραντεβού του για του χρόνου στο Μαραθώνιο Λάρνακας-(Βίντεο)

Στο αγώνα των 10 χιλιομέτρων του Διεθνούς Μαραθωνίου της Λάρνακας, ο Άλεξ Ρόκα αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα δύναμης, αντοχής και θέλησης.

Ο Καταλανός αθλητής που έχει 76% σωματική αναπηρία λόγω εγκεφαλικής παράλυσης βρέθηκε στην Κύπρο και αγωνίστηκε μαζί με άλλους τερματίζοντας στο αγώνα των 10 χιλιομέτρων με χρόνο 1:06:36. Μετά τον τερματισμό του στη διαδρομή των 10 χλμ., ο Άλεξ Ρόκα τιμήθηκε από Aegean Airlines, Radisson Blu και Unicars, τις εταιρείες που συνέβαλαν καθοριστικά στην παρουσία του στην Κύπρο, με τον ίδιο να εκφράζει τη συγκίνησή του για τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

«Ήταν μία εκπληκτική εμπειρία. Ήταν τέλειο να τρέξω αυτή τη διαδρομή και να τερματίσω βλέποντας τη θάλασσα των Φοινικούδων, μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μου χάρισε αυτός ο Μαραθώνιος. Θα ήθελα παρά πολύ να είμαι και του χρόνου για να ξανατρέξω»

Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο 32χρονος Άλεξ Ρόκα από την Καταλονία της Ισπανίας πριν λίγους μήνες πέτυχε κάτι σπάνιο καθώς πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης σε 5:50:51, εκπληρώνοντας το όνειρο ζωής του να τρέξει έναν μαραθώνιο ως αθλητής με 76 τοις εκατό εγκεφαλική παράλυση. Ο Καταλανός αθλητής, προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών, αφήνοντάς τον με 76% εγκεφαλική παράλυση. Η πάθηση περιλαμβάνει εξασθενημένη κίνηση και υπερβολικά αντανακλαστικά, μειώνοντας το εύρος κίνησης σε διάφορες αρθρώσεις λόγω μυϊκής ακαμψίας.

Ο Ρόκα πέρασε χρόνια προπονούμενος για να ζήσει την εμπειρία του στο Μαραθώνιο της Ισπανίας, τρέχοντας επτά ημιμαραθώνιους προτού πάρει μέρος στον μαραθώνιο. Νωρίτερα φέτος, έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Granollers, τερματίζοντας σε 2:45:16. Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο 2019, ολοκλήρωσε τον Ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:38:28.

Hot this week

ΚΛΗΜΟΣ: Ο ποταμός που έκλεισε μέσα στην πόλη – Τι αποκαλύπτουν τα κρατικά έγγραφα για τις πλημμύρες στην Έγκωμη

Οι εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Έγκωμης επαναφέρουν...

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΥΚΑΝ – Ναρκωτικά, €13.250 και τραυματισμός αστυνομικού-(Φώτο)

Τρεις συλλήψεις μετά από έρευνες σε οικία και χωράφι...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Σύλληψη για την άγρια επίθεση σε διανομείς – Αναζητούνται και άλλα πρόσωπα

Χειροπέδες σε 35χρονο για τα επεισόδια στον Μούτταλο, στα...

ΚΑΙΡΟΣ: 38άρια σήμερα και… ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΑΝΤΖΗΣ: 40 ημέρες μετά το τελευταίο αντίο – Η οικογένεια κρατά ζωντανή τη μνήμη του

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χαράλαμπου Λεαντζή,...

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και τι αλλάζει στο πέναλτι του 12%

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις φέρνει η προτεινόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,...

Related Articles

Popular Categories