78ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ: Έπεσε η αυλαία στην Βενετία. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και όλα όσα απασχόλησαν τα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες

Ολοκληρώθηκε το 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με τον Χρυσό Λέοντα να πηγαίνει, δίκαια, στο «L’ Evénement» της Οντρέ Ντιγουάν. Οι νικητές έφυγαν από το φεστιβάλ κρατώντας επάξια τα βραβεία τους ανά χείρας ενώ οι προσκεκλημένοι που παρέστησαν καθ’ όλη την διάρκεια των ημερών έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Με την κατάκτηση του Χρυσού Λέοντα, η 41 ετών Οντρέ Ντιγουάν μπαίνει στην εκλεκτική λίστα των έξι μόλις γυναικών που το έχουν καταφέρει. Η νίκη του «L’ Evenement» δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η ταινία από την πρώτη στιγμή της προβολής της ξεχώρισε όχι μόνο για το θέμα της – αναφέρεται σε μια υπόθεση παράνομης έκτρωσης στη Γαλλία της δεκαετίας του ’60 – αλλά και για το έντονο σκηνοθετικό της στίγμα, από την Οντρέ Ντιγουάν, στη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα μετά το «Mais vous êtes Fous» του 2019. Τα βραβεία κέρδισαν επίσης η  Μάγκι Τζίλενχαλ παίρνοντας το Βραβείο Σεναρίου για το «The Lost Daughter», βασισμένο σε βιβλίο της Ελενα Φεράντε (και γυρισμένο στις Σπέτσες) και η Τζέιν Κάμπιον πήρε το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το «The Power of the Dog». Η Πενέλοπε Κρουζ κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ερμηνεία της στις «Παράλληλες Μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το Netflix για το «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον, αλλά και για το «Xέρι του Θεού» του Πάολο Σορεντίνο που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού για τον νεαρό πρωταγωνιστή του, Φιλίπο Σκότι.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Οντρεΐ Ντιγουάν με την ταινία «L’ Evénement».

Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Kate Hudson με Valentino

 Dakota Johnson με Gucci

Zendaya με Dior

Olivia Colman με Giorgio Armani Prive

Penelope Cruz με Chanel

Serena Rossi με Giorgio Armani Prive

Beatrice Vendramin με Philosophy di Lorenzo Serafini

Adriana Lima με Etro

Maggie Gyllenhaal με Parda

Anya Taylor-Joy με floral Rodarte φόρεμα και φούξια outfit από τον οίκο Dior

 Kiki Layne με Miu Miu

Bianca Brandolini με Giambattista Valli 

Η εμφάνιση και τα καυτά φιλιά της Τζένιφερ Λόπεζ με τον Μπεν Άφλεκ στο κόκκινο χαλί ήταν η είδηση της εβδομάδας στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και ενθουσίασαν τους θαυμαστές τους. Το ζευγάρι, μάλιστα, αντάλλαξαν φλογερά φιλιά λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας «The Last Duel», στην οποία πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτή είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση σε επίσημη εκδήλωση, από τον Απρίλιο, οπότε επανασυνδέθηκαν μετά το χωρισμό της εκρηκτικής Λατίνας με τον πρώην σύντροφό της, A-Rod, Άλεξ Ροντρίγκεζ. 

Hot this week

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ: Βούρκωσε μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη από τη σκηνή του Παττιχείου – «Θα μου λείψει και εμένα…» (Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε απόψε στη συναυλία του...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Γλάδστωνος χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή – Μια μέρα γεμάτη δράσεις

Η οδός Γλάδστωνος στη Λεμεσό αφήνει για λίγο τα...

ΠΣΕΜ: «Η αποχή δεν είναι το τέλος του αγώνα» – Ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με αιχμές προς το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

Related Articles

Popular Categories