fbpx
30 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ: Απάνθρωπες συνθήκες που μειώνουν το ανθρώπινο είδος-«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία...

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΑΛΑΣΣΑΣ: Απάνθρωπες συνθήκες που μειώνουν το ανθρώπινο είδος-«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατάσταση»- (Φώτο)

-

Απάνθρωπες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας που οι εικόνες που βγαίνουν στην δημοσιότητα σε κάνουν να διερωτάσαι πώς μπορούν να ζούνε άνθρωποι σε αυτό το μέρος που θεωρείται κρατικό.

Χρήστης του διαδικτύου που για ευνοϊκούς λόγους δεν δημοσιεύουμε το όνομα ανάρτησε φωτογραφικό υλικό από το  Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, και όπως αναφέρει το μοναδικό δημόσιο στην Κύπρο, μοιάζει με ξενώνα για ποντίκια. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η πραγματικότητα, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο. Οι φωτογραφίες είναι δεκάδες, ωστόσο για ευνόητους λόγους δε δημοσιεύονται όλες.

Η εφημερίδα «Διάλογος» και ο Κυριάκος Λοϊζου, ο οποίος δημοσιοποίησε το θέμα, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος επανέλαβε τη θέση ότι αυτά είναι γνωστά και ότι ως Οργανισμός έχει κάνει πράγματα, «απλώς δεν μας δίνεται η ευκαιρία να τα πούμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ασθενών, «το κάθε περιστατικό πρέπει να διερευνάται ξεχωριστά και εκεί όπου παρατηρείται η οποιαδήποτε παραβίαση, είτε πρωτοκόλλων είτε ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρέπει να τιμωρείται», υπογράμμισε ο κ. Χαριλάου. Για το κτιριακό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την κατάσταση», ενώ είπε πως κάθε χρόνο συντηρούνται αρκετά πράγματα.

«Οι εγκαταστάσεις δεν είναι οι ιδανικές για τη νοσηλεία ψυχικά ασθενών και το αναγνωρίζουμε και ελπίζουμε ότι το 2024 θα τελειώσει η πρώτη φάση του νέου κτιρίου. Μέχρι τότε, έχει δημιουργηθεί ένας ξενώνας στα Λατσιά και αναμένουμε να εξευρεθεί το κατάλληλο νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει ο ξενώνας, όπου εκεί θα μετακινηθούν περίπου δέκα χρόνια περιστατικά που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Αθαλάσσα. Είναι εκεί γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στην κοινότητα!»

Πηγή: Διάλογος

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...