fbpx
18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΚΟΣΜΙΚΑΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Η συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου της-«Όλες οι στιγμές σε αυτό...

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Η συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου της-«Όλες οι στιγμές σε αυτό το βιβλίο έχουν ιδιαίτερη σημασία…»- (Φώτο-Βίντεο)

-

Το πρώτο βιβλίο της Χρύσω Λέφου «Οι 46 στιγμές από τη ζωή μου-Η Γαστρονομία της Κύπρου από Γενιά σε γενιά», παρουσιάστηκε σήμερα στο χώρο της δημοσιογραφικής εστίας στην Λευκωσία και ο χώρος αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει όλους αυτούς που αγαπάνε τόσο την ίδια όσο και τις μαγειρικές της ικανότητες.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο αφού η Χρύσω Λέφου κατά την διάρκεια της ομιλίας της δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα της όταν αναφέρθηκε στην μητέρα της η οποία λόγω αδιαθεσίας δεν κατάφερε να παρευρεθεί για να καμαρώσει την κόρη της από κοντά. Όμως, έστω και νοερά τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της, ο οποίος έχει επιβιώσει είναι σίγουρο ότι καμαρώνουν την κόρη τους η οποία μετά από κόπο και πείσμα έχοντας άτομα που την αγαπούν υλοποίησε την επιθυμία της, εκδίδοντας το πρώτο της βιβλίο. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η καλή της φίλη, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια, Αφροδίτη Γεωργίου ενώ από το πλαϊ της δεν φεύγουν ούτε λεπτό ο σύζυγος της, Κύπρος, η Θέα η οποία είναι και πιστός της συνεργάτης αλλά και τα άλλα δύο παιδιά της.

 «Καθόμαστε μαζί με τη μάνα μου στον ελαιώνα και την ακούω με προσοχή να μου αφηγείται με ενθουσιασμό ιστορίες από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας όπου μαζί με τα αδέλφια της τρέχανε στους ελαιώνες του παππού για να μαζέψουν τις ελιές…»

Φανερά συγκινημένη η ίδια αναφέρθηκε με σεβασμό σε όλους αυτούς που την βοήθησαν και πίστεψαν σε εκείνη.

Την παρουσίαση ανέλαβε η Αφροδίτη Γεωργίου

«Η συγκίνηση μου δεν περιγράφεται. Μετά από σκληρή δουλειά, έρευνα, καταγραφή, συνεντεύξεις και πολλή αγάπη για τη γαστρονομία της Κύπρου ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε το 1ο μου βιβλίο. 46 στιγμές της ζωής μου με ανθρώπους που με στιγμάτισαν και μου χάρισαν απλόχερα την εμπειρία και τις συνταγές των προγόνων μας. Η γαστρονομία της Κύπρου από γενιά σε γενιά. Σκοπός της ζωής μου να καταγραφεί η παραδοσιακή κουζίνα της Κύπρου για να περάσει στις επόμενες γενιές. Μόλις πήρα το βιβλίο στα χέρια μου τα μάτια βούρκωσαν.Οι φωτογραφίες της εξαιρετικά ταλαντούχας Στέλλας Ανδρονίκου, σε κάνουν να θέλεις να απλώσεις το χέρι και να αρπάξεις το φαγητό. Οι αναφορές στη γαστρονομία της Κύπρου με την καθοδήγηση του στρατηγικού μας συμβούλου και εξαιρετικού γαστρονόμου Kimon Georgiou θα δώσουν γνώση και άλλη διάσταση σε αυτό το βιβλίο. Η γραφίστας μας και η ψυχή της ομάδας Kυριακή Σοφοκλέους αποτύπωσε με ταλέντο και υπομονή όλα όσα ονειρευόμασταν στο χαρτί. Και η ακούραστα δημιουργική κόρη μου μας έδινε δύναμη και ένα ζεστό χαμόγελο όταν η κούραση μας κυρίευε. Αυτή είναι η ομάδα της Not So Big Fish και είναι χαρά και τιμή μου που συνεργαζόμαστε. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστώ την αγαπημένη Λένια Καρατζιά για τη διόρθωση του βιβλίου και την μοναδική Ελένη Ξένου για την επιμέλεια. Τέλος δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστώ τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πορεία μου και αφιέρωσαν λίγα λόγια για μένα».

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου της όλοι όσοι γνώρισαν από κοντά την Χρύσω Λέφου, συνεργάστηκαν μαζί της παλαιότερα στο χώρο των ΜΜΕ αλλά και εκλεκτοί φίλοι που εκτιμούν τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της, η οποία στέκεται στο πλευρό της σε όλο το ταξίδι της ζωής της που αφορά το χώρο της γαστρονομίας.

Η Χρύσω Λέφου και ο Ανδρέας Γιόρτσιος
Η Ηλιάνα Χαραλάμπους
Η Άννα Ελευθέριου και η Ηλιάνα Χαραλάμπους
Η Γιώτα Ευθυμίου
Η Μύρω και η Άννα Ελευθέριου
Η Ελπίδα Ιακωβίδου
Η Κίκα Σεργίου, η Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου η Κατερίνα Γιαννακού και η Άννα Λεωνίδου
Η Ελπίδα Λουκά-Μιχαηλίδου
Η Χριστίνα Πελεκάνου και η Χρύσω Λέφου
Η Γιώτα Γρηγορίου
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: