fbpx
31.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΡΟΥΣΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΡΟΥΣΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

-

Ένας μαθητής της τρίτης τάξης κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα 2021 και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Κύπρου 2021 κάτω των είκοσι ετών. Ο Χρυσόστομος Ρουσής, ο οποίος φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Φόρουμ αντιμετώπισε τρεις Παγκύπριους πρωταθλητές σκακιστές,  κατορθώνοντας να εξασφαλίσει πανάξια την πρώτη θέση.

Ο 15χρονος μαθητής τερμάτισε με έξι βαθμούς σε εφτά αγώνες, μια απόδοση που του επέφερε μεγάλο βαθμολογικό κέρδος στη διεθνή αξιολόγηση (ELO). Ενδεικτικό του μεγέθους της επιτυχίας του Χρυσόστομου, είναι το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων ισχυρών σκακιστών, και τρεις παγκύπριοι πρωταθλητές ανδρών, δύο υποψήφιοι FIDE Master και μια FIDE Master γυναικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου Φόρουμ, ο μαθητής εκτός της πρώτης θέσης που εξασφάλισε στο Παγκύπριο Ανοικτό Ατοµικό Πρωτάθληµα, ανακηρύχθηκε και Πρωταθλητής Κύπρου 2021 κάτω των 20 ετών, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στο Παγκύπριο Κλειστό Ατοµικό Πρωτάθληµα 2021, στο οποίο αναμετρούνται οι 12 καλύτεροι σκακιστές τής χώρας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Κύπρου, αλλά και για την εξασφάλιση θέσης στην Εθνική Ομάδα Ανδρών.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο μαθητής, σημείωσε πληθώρα διακρίσεων. Στο Παγκύπριο Διαδικτυακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2021, που διοργάνωσε η Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία στις 30 Ιανουαρίου 2021 και διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας Tornelo της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας FIDE, συμμετείχαν πέραν των 80 μαθητών από σχολεία όλων των επαρχιών, ο Χρυσόστομος Ρουσής εκπροσωπώντας και πάλι το Φόρουμ εξασφάλισε επάξια την πρώτη θέση στην κατηγορία κάτω των 15 ετών, τερματίζοντας αήττητος με 4.5 βαθμούς σε 5 αγώνες (4 νίκες και 1 ισοπαλία).

Από την ηλικία των επτά ετών που κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκύπριο Πρωτάθλημα (στην κατηγορία Κ08), ανακηρύχθηκε έξι φορές Πρωταθλητής Κύπρου (στις κατηγορίες Κ08, Κ10, Κ12, Κ14) σε έξι συναπτά έτη. Σε διεθνές επίπεδο, εκπροσώπησε την Κύπρο (ως invited player από τη διεθνή σκακιστική ομοσπονδία) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2013 (Μαυροβούνιο), το 2014 (Γεωργία), το 2016 (Τσεχία), το 2018 (Λετονία), το 2019 (Σλοβακία) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2015 (Ελλάδα), με πολύ τιμητικά για το νησί μας αποτελέσματα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: