Ο νεαρότερος Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος της κολύμβησης, Χριστόφορος Θεοφάνους, ετοιμάζεται για μια ιστορική πρόκληση στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας.
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου θα διανύσει 28 χιλιόμετρα σε 10 ώρες, χωρίς διακοπή – ένας αγώνας που δεν είναι μόνο για την αντοχή, αλλά και για τη ζωή. Ο συμβολισμός των 28 χιλιόμετρων αντιστοιχούν στις 28 εβδομάδες κύησης που σημάδεψαν την αρχή της ζωής του Χριστόφορου, ενώ οι 10 ώρες αντικατοπτρίζουν τα 10 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα».

«Η Κύπρος είναι πάντα στην καρδιά μου», λέει ο Χριστόφορος, αφιερώνοντας κάθε μέτρο στο νεογέννητο θαύμα, στα πρόωρα μωρά και στους γονείς τους, στέλνοντας μήνυμα θάρρους, δύναμης και ελπίδας. Ο Χριστόφορος Θεοφάνους γεννήθηκε πρόωρα ενώ οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα τα καταφέρει.
Στα 20 του, ο Χριστόφορος κολύμπησε 42,2 χλμ. στο Ιόνιο Πέλαγος χωρίς διακοπή και τώρα ετοιμάζεται να το κάνει για την Κύπρο, στέλνοντας μήνυμα δύναμης και ελπίδας για όλα τα πρόωρα παιδιά.
Η ιστορία του είναι η απόδειξη ότι η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Κάθε μέτρο στην πισίνα είναι μια γιορτή της ζωής, κάθε χτύπος της καρδιάς του υπενθύμιση ότι οι μικροί ήρωες υπάρχουν και μάχονται καθημερινά. Ο Χριστόφορος δεν κολυμπά μόνο για τον εαυτό του. Κολυμπά για όλα τα παιδιά που ξεκινούν τη ζωή τους αψηφώντας τις πιθανότητες. Ένα μωρό που έγινε σύμβολο θάρρους. Ένας νεαρός που εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: