17.8 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: Ο μοναδικός Κύπριος ερμηνευτής που βραβεύτηκε στο Παλάτι Λονγκόρια της...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΣ: Ο μοναδικός Κύπριος ερμηνευτής που βραβεύτηκε στο Παλάτι Λονγκόρια της Μαδρίτης-(Φώτο+Βίντεο)

-

Με δύο τιμητικές βραβεύσεις στην βαλίτσα του έφυγε ο Κύπριος Χρίστος Τελεβάντος από το Παλάτι της Μαδρίτης. Ο Κύπριος ερμηνευτής διακρίθηκε ανάμεσα σε είκοσι έξι χώρες, αποδεικνύοντας το ταλέντο του σε διεθνές επίπεδο.

Η διάκρισή του περιλάμβανε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερος Ερμηνευτής Ξένου Τραγουδιού» και το Δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Μουσικό Αφιέρωμα/Δεκαετίες 70’ και 80’», κάτι που υπογραμμίζει την ξεχωριστή του ικανότητα και την πολιτιστική σημασία της επιτυχίας του για την Κύπρο.

O πολυβραβευμένος Κύπριος Καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος εκπροσώπησε την Κύπρο στον 23ο Ετήσιο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Tραγουδιού “UniverSong” του Διεθνούς Οργανισμού Μουσικών Φεστιβάλ ORFEUM (Organization of European Music Festivals) στην Ισπανία. Είναι ο πρώτος Κύπριος Καλλιτέχνης που έχει βραβευτεί ποτέ στο εντυπωσιακό καταλανικό Παλάτι Λονγκόρια της Μαδρίτης.

Οι νίκες του Χρίστου στις προαναφερθείσες κατηγορίες υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκαν κατόπιν τελικής αξιολόγησης, ψηφοφορίας από διεθνή κριτική επιτροπή η οποία αποτελείτο και από νικητές των βραβείων Grammys.

Επιπλέον, επιλέγηκε ως φιναλίστ-υποψήφιος νικητής και σε άλλες κατηγορίες υποψηφιοτήτων (σε συνολικά έξι από τις δεκαπέντε) όπως «Καλύτερος Παγκόσμιος Καλλιτέχνης» (στους 8 φιναλίστ), «Καλύτερος Ευρωπαίος Καλλιτέχνης» (στους 15 φιναλίστ), «Καλύτερη Φωνή» (στους 6 φιναλίστ), «Καλύτερη Σκηνική Παρουσία» (στους 6 φιναλίστ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το αρχικό στάδιο του διαγωνισμού πριν την ανακοίνωση όλων των κατηγοριών υποψηφιοτήτων, ο Χρίστος κέρδισε το Χάλκινο Βραβείο με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία απ’όλους τους συμμετέχοντες καθώς επίσης του απονεμήθηκε το βραβείο «Διεθνής Καλλιτέχνης Μεσογείου 2023».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Manuel De Falla”, όνομα προς τιμήν του Μανουέλ Ντε Φάγια, ενός διάσημου Ισπανού Συνθέτη για το σπουδαίο έργο του στην κλασική μουσική κατα την περίοδο 1876-1946 μ.Χ..

Το Παλάτι Λονγκόρια αναμφίβολα είναι το μοναδικό μοντερνιστικό οικοδόμημα στη Μαδρίτη αποτελώντας έτσι το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής στη Μαδρίτη! Χτίστηκε τον 20ό αιώνα (1902-1904 μ.Χ.) στο κέντρο της Μαδρίτης από τον αρχιτέκτονα José Grases Riera με εντολή του χρηματοδότη Javier González Longoria στην περιοχή Τσουέκα, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Όπως μας ανέφερε ο Κύπριος ερμηνευτής, είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος για τις βραβεύσεις του.

«Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων, χαρούμενος και περήφανος για την Κύπρο μας! Αισθάνομαι ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μία από τις καλύτερες μου στιγμές καλλιτεχνικά μέχρι σήμερα! Είναι ένα μεγάλο βραβείο και για την ίδια την Κύπρο μας που θεωρώ ότι αξίζει πολύ περισσότερη ανάδειξη ως πολιτισμός σε παγκόσμια εμβέλεια αν και είναι ένα μικρό νησί!»


Να θυμίσουμε, ότι Χρίστος Τελεβάντος έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία την Κύπρο σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βελιγράδι, το Βίτεμπσκ και την Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας πολλά πρώτα βραβεία και Grand Prix.

Έχει σπουδάσει πανεπιστημιακά με κατεύθυνση την Τζαζ και το Μιούζικαλ, ενώ ασχολείται και με άλλα μουσικά είδη όπως η Ποπ και το Κλασικό Τραγούδι. Στο θέατρο, έχει υποδυθεί πρωταγωνιστικούς ρόλους σε γνωστές παραγωγές μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και «Mamma Mia». Έχει επίσης παρακολουθήσει Masterclasses με τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους. Παράλληλα, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και εργάζεται ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου.

Μπορείτε να ακολουθείτε τον Χρίστο Τελεβάντο στα ακόλουθα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

👉  Instagram:  https://www.instagram.com/christos_televandos

👉  Facebook Page: https://www.facebook.com/share/ysXG83jSWwt6SbSi/

👉  Facebook Profile: https://www.facebook.com/ChristosTelevandos

👉  Tik Tok: https://www.tiktok.com/@christos_televandos

👉  Youtube: https://youtube.com/@christostelevandos

👉  Threads: https://www.threads.net/@christos_televandos

👉  Twitter: https://x.com/televandos_c

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: