fbpx
24.8 C
Nicosia
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Περιμένοντας να πεθάνω στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας…»-Η έκκληση ενός Κύπριου...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: «Περιμένοντας να πεθάνω στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας…»-Η έκκληση ενός Κύπριου που χρειάζεται να μεταβεί επειγόντως για εγχείρηση-«Υπάρχει κάποιος γιατρός με κότσια;»

-

Μεγάλη απορία για τα όσα διαδραματίζονται κατά καιρούς στο Γενικό Νοσοκομείο προκαλεί άλλη μια περίπτωση συμπατριώτη μας, ο οποίος περιμένει από χθες για να υποβληθεί σε εξετάσεις μετά από κάποιο ανεύρυσμα που εντοπίστηκε. Ο ίδιος σε ανάρτησή του καταγγείλει ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε καρδιοχειρουργός, ούτε αγγειοχειρουργός για να τον εξετάσουν. Στην ανάρτησή του, κάνει έκκληση και διερωτάται εάν υπάρχει κάποιος γιατρός με “κότσια” να τον εγχειρήσει για να μην πεθάνει..

«Περιμένοντας να πεθάνω στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Φίλοι μου γνωστοί και άγνωστοι

Από χθες το πρωϊ με έστειλε ο προσωπικός μου γιατρός στις Α’ Βοήθειες λέγοντας ότι οι εξετάσεις που κάναμε δείχνουν ότι έχω κάποιο ανεύρυσμα, αρκετά μεγάλο και είναι πολύ επείγον  να έρθω στο νοσοκομείο.

Από χθες το πρωϊ που ήρθα φέροντας μαζί τις εξετάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν υπήρχε ούτε καρδιοχειρουργός ούτε αγγειοχειρουργός να έρθουν να με εξετάσουν. Ο αξονικός που κάναμε δεν είχε σκιαγραφικό και έτσι θεώρησαν ότι δεν έχω κάτι σοβαρό. Ματαία  να προσπαθεί να ο προσωπικός μου γιατρός να τους εξηγήσει την κατάσταση. Με έκαναν εισαγωγή κοιμήθηκα την νύχτα στο νεφρολογικό με δυσκολία, βάζοντας μου οξυγόνο σχεδόν όλη νύχτα για να μου επαναλάβουν τον αξονικό με σκιαγραφικό. Αυτή τη φορά πέρασαν 24 ολόκληρες ώρες και μετά να με ενημερώσουν ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό, ειδικά επειδή ξαναέκανα μια εγχείρηση πάλι από ανεύρυσμα. Έπαθα ολικό διαχωρισμό αορτής. Το περίεργο είναι ότι είπαν μου ότι δεν έχουμε γιατρούς με έτσι «κότσια» να σε ξανανοίξουν, και βρήκαν μια πιο εύκολη λύση γι’ αυτούς που δεν θα έχει τόσο μεγάλο κίνδυνο για την ζωή μου, αλλά θα είναι πιο βασανιστικό στην ζωή μου μετά.

Καλά κύριοι, κάτι πιο ασφαλισμένο για εσάς να φύγω όσο πιο γρήγορα από τα χέρια σας, το ανεύρυσμα όμως; Που θα μείνει εκεί, για πόσες μέρες, ακόμα πόσες ώρες, ακόμα η πίεση μου δεν κατεβαίνει από το 190. Και αφού δεν έχει γιατρούς με «κότσια» γιατί δεν με στέλνει το κράτος κάπου που να έχουν «κότσια» να με εγχειρήσουν;

Γνωρίζοντας για το ανεύρυσμα μου είπαν για την άλλη λύση ένα άλλο χειρουργείο για την Τετάρτη. Την Τετάρτη σήμερα Παρασκευή το ανεύρυσμα εκεί η πίεση μου 190 και με προγραμμάτισαν την Τετάρτη για ένα πιο μικρό χειρουργείο για να αποφορτίσουν την περιοχή αλλά το ανεύρυσμα θα παραμείνει εκεί, ως ποτέ. Όταν τους είπα να πάω και κάπου άλλου για μια άλλη γνώμη στους καρδιοχειρουργούς που με εγχείρησαν πριν δύο χρόνια μου έδωσαν αυτά έντυπα:

  1. Άρνηση για φροντίδα

Μα ποια φροντίδα που ήρθα από χθες το πρωί. Που ξέρουν έχω ανεύρυσμα και με προγραμμάτισαν για την ερχόμενη Τετάρτη; Τόσες μέρες, τι θα κάνω τουρισμό σε ένα δωμάτιο που ούτε τα φάρμακα μου έχουν τα και πρέπει να μου φέρνουν από το σπίτι. Περιμένοντας ποτέ να σπάσει το ανεύρυσμα με 190 πίεση που έχω;

  • Μου δίνουν άδεια να πάω με προσωπικά έξοδα σε ιδιώτες γιατρούς για να πάρω μια δεύτερη γνώμη ή για να ψάξω να βρω γιατρούς με «κότσια» για να μπορέσουν να με εγχειρήσουν

Που είναι η βοήθεια από το κράτος μόνο να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να ακούμε πελάρες. Ζητώ βοήθεια έχει κανένας, κανένα μέσο για να μεν πεθάνω;»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: