ΧΛΩΡΑΚΑ: Mεταφέρονται στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοφίνου οι αιτητές ασύλου-Δύο βδομάδες διορία να βρουν στέγη οι νόμιμοι

Αποφάσεις που είναι τελεσίδικες πάρθηκαν μετά την σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωϊ στο Προεδρικό για το θέμα του ξενοδοχείου στην Χλώρακα όπου στεγάζονται αιτητές ασύλου και παράνομοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ξεκινά αμέσως η καταγραφή από την υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας και την Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών, στην παρουσία λειτουργών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, όσων διαμένουν στο εν λόγω συγκρότημα.  Η καταγραφή θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023. Οι αιτητές ασύλου που διαμένουν στο εν λόγω συγκρότημα κατά παράβαση του ‘Περί του Ορισμού Τόπου Διαμονής Αιτητών Διεθνούς Προστασίας εντός των Διοικητικών Ορίων της Κοινότητας της Χλώρακας Διάταγμα του 2020’ θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοφίνου, όπου θα τύχουν καθεστώτος άμεσης εξέτασης των αιτήσεών τους και παράλληλα θα τους δίνεται το δικαίωμα εθελούσιας αποχώρησης από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσοι διαμένουν στο εν λόγω συγκρότημα και έχουν νόμιμο καθεστώς στη Δημοκρατία θα τους δοθεί περίοδος δύο εβδομάδων από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της καταγραφής για την εξεύρεση εναλλακτικής νόμιμης στέγης. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση ευάλωτων ατόμων και οικογενειών με ανήλικα παιδιά, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας θα παράσχει τη σχετική υποστήριξη. Εξυπακούεται ότι στο πλαίσιο της καταγραφής, όσοι εντοπίζονται ότι βρίσκονται παράνομα στη Δημοκρατία θα συλλαμβάνονται και θα απελαύνονται αμέσως.

Με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων, η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για πιστή εφαρμογή του διατάγματος της Επάρχου Πάφου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ρητές οδηγίες στην Αστυνομία όπως εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην περιοχή της Χλώρακας για πλήρη διασφάλιση της δημόσιας τάξης». Ερωτηθείς αν θα σφραγιστεί ο χώρος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μπορέσει να εφαρμοστεί το διάταγμα της Επάρχου Πάφου.

Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

ΓΙAΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το μεγάλο στοίχημα της εμπιστοσύνης κράτους–πολιτών-Με αφορμή τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Ο Γιάννος Γεωργιάδης, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Γραφείου...

ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ: Πολίτες και ΟΥΚ ένωσαν δυνάμεις για τα παιδιά με καρκίνο στη Βουλιαγμένη-(Φώτο-Βίντεο)

Το στοίχημα που είχε θέσει ο ευρωβουλευτής Λούκας Φουρλάς...

ΙΡΑΝ-ΤΡΑΜΠ: Απειλές και διεκδικήσεις για το Στενό του Ορμούζ-Διορία μέχρι την Τρίτη

Το Ιράν ζητά αποζημίωση για να ανοίξει ξανά το...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Το μήνυμα της μετάνοιας και της αυτοκριτικής

Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί την πιο κατανυκτική και ουσιαστική...

32ΧΡΟΝΟΣ: Εκτινάχθηκε από μοτοσικλέτα – Βαριά τραυματισμένος ο νεαρός οδηγός

Σοβαρά τραυματίστηκε 32χρονος οδηγός μοτοσικλέτας γύρω στις 13:00, όταν,...

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ: Διαμαρτυρία αύριο έξω από τη Βουλή – Εκατοντάδες έχουν ήδη χάσει τα σπίτια τους

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ: Διαμαρτυρία vegan ακτιβιστών στο Σύνταγμα κατά της σφαγής των αρνιών-(Φώτο)

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα vegan ακτιβιστές...

Related Articles

Popular Categories