fbpx
30.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ- «ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ...

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ- «ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ…»

-

Αναβρασμός επικράτησε στις Κεντρικές Φυλακές μετά την έφοδο της Αστυνομίας για έλεγχο, με τους κρατουμένους να διαμαρτύρονται ότι η πρακτική που ακολούθησε η Αστυνομία δεν ήταν η σωστή.  Η μια πλευρά ισχυρίζεται ότι είχε ειδοποιήσει ότι ο έλεγχος θα διεξαχθεί ενώ η διεύθυνση των Φυλακών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Αστυνομία εισήλθε στο χώρο των φυλακών χωρίς η  ίδια να γνωρίζει για την έρευνα. Παράλληλα η διεύθυνση των Φυλακών καταγγέλλει δημόσια πως οι αστυνομικοί, με βάση τη νομοθεσία θα έπρεπε να επιδείξουν το ένταλμα έρευνας κάτι το οποίο όπως ισχυρίζονται δεν έπραξαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Reporter η πρώτη έρευνα στις Φυλακές πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου, ωστόσο, οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γεγονός ότι έπρεπε να ανοιχτούν όλα τα κελιά και όχι αυτών που ενδεχομένως να εμπλέκονταν στην υπό διερεύνηση υπόθεση.  Τελικά η έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε και οι αστυνομικοί αποχώρησαν. Το βράδυ της Κυριακής, 8 Αυγούστου, ομάδα αστυνομικών μετέβη εκ νέου στις Φυλακές για νέα έρευνα. Όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση των Φυλακών, οι αστυνομικοί έφεραν κουκούλες στα πρόσωπα και είχαν στην κατοχή τους σπρέι και ρόπαλα. Ως εκ τούτου, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στις φυλακές. Αντίθετη όμως άποψη έχει από την πλευρά της, η Αστυνομία η οποία σε ανακοίνωση της ρίχνει το μπαλάκι στην υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, η οποία συγκάλεσε σε σύσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους ισχυρισμούς της διεύθυνσης των Φυλακών υποστηρίζοντας ότι είναι «ατυχής και ανυπόστατη».

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας κατηγορεί τις Φυλακές ότι τα όσα διαδραματίστηκαν από μέρους τους συνιστούν «βραβείο για Όσκαρ σκηνοθεσίας». «Δεν μπορεί να οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες εντός των φυλακών και να σφυρίζουμε αδιάφορα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι για την έρευνα που θα διεξαγόταν στις 4/8/2021 είχε ενημερωθεί η διεύθυνση για την ώρα και πως θα γινόταν στις 21.30 λόγω του εγκλεισμού των υπόδικων.

«Ως εκ τούτου στις 21.40 13 μέλη της Αστυνομίας της ΑΔΕ Λεμεσού και Λευκωσίας αφίχθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές για εκτέλεση εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καθότι υπήρχε μαρτυρία ότι σε συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών κρατούμενη είχαν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών“.Προστίθεται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην είσοδο των μελών της Αστυνομίας και πως παρά το γεγονός ότι επιδείχθηκε ένταλμα έρευνας ο Φρούραρχος επέμενε να παραχωρηθεί φωτοαντίγραφο παρά το ότι η Αστυνομία όπως αναφέρεται δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Επίσης προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπήρξε καθυστέρηση 45 λεπτών για τη διενέργεια Rapid Test στους 13 αστυνομικούς.

Αναφέρεται επίσης, ότι κατά τη διάρκεια που οι Αστυνομικοί περπατούσαν προς τα κελιά συνοδευόμενοι από δεσμοφύλακες, οι κρατούμενοι εξύβρισαν και προπηλάκισαν τους Αστυνομικούς χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση. «Με την είσοδο των μελών μας στην πτέρυγα έγινε αντιληπτό ότι επτά κρατούμενοι ήταν εκτός κελιών και ανέμεναν τους Αστυνομικούς με επιθετικά όπλα ξύλα, αιχμηρές μύτες και μεταλλικά πιρούνια. Κρατούμενοι που ήταν εντός των κελιών έριχναν μεταλλικά αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς. Όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί εφτά κρατούμενοι ήταν εκτός κελιών, ο δεσμοφύλακας απάντησε ότι αυτό έγινε για λόγους προσωπικών τους αναγκών. Οι εκτός των κελιών κρατούμενοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους με επιθετικά όπλα ενώ οι Αστυνομικοί ήταν με γυμνά χέρια αφού οι φύλακες δεν επέτρεψαν στα μέλη μας να έχουν οποιοδήποτε εξοπλισμό», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι εν τέλει αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν αφού δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια τους.

Καταλήγοντας ο ΣΑΚ ζητεί όπως δοθεί στη δημοσιότητα το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στη πτέρυγα και κατέγραψε το συμβάν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ξανά στο γήπεδο, όπως παλιά -(Φώτο)

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι θρύλοι του παρελθόντος, που κάποτε αγωνίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, επέστρεψαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, την...