17.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΡΑΓΜΑ ΑΧΝΑΣ: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος στο έλεος του Θεού-Τίποτε δεν έχει αλλάξει-Οργανώνονται...

ΦΡΑΓΜΑ ΑΧΝΑΣ: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος στο έλεος του Θεού-Τίποτε δεν έχει αλλάξει-Οργανώνονται οι κάτοικοι

-

Το φράγμα της Άχνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρύπανσης, με την κατάσταση να επιδεινώνεται διαρκώς. Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις προς τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την παρέμβαση όλων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Βουλής, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη και δήλωσε ότι η κατάσταση αποτελεί μια δυσάρεστη έκπληξη. Πρόσθεσε ότι η διαχείριση των λυμάτων αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, χωρίς καμία πρόληψη για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Σήμερα, με ένα σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που προβάλλει το νησί μας, κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι εκτός από τη ρύπανση στο φράγμα, ο χώρος γύρω από αυτό έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Η ρύπανση περιλαμβάνει πλέον οικιακά αντικείμενα, όπως καναπέδες, ψυγεία, παπούτσια και ντουλάπες.

Ένα βίντεο που καταγράφηκε τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους αποκαλύπτει την έκταση του προβλήματος, ενώ πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Να επισημανθεί, ότι το 2020, ο Κοινοτάρχης Άχνας, Νίκος Ι. Βάσιλα είχε επισημάνει το πρόβλημα στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας ότι το Φράγμα της Άχνας είναι το ομορφότερο φράγμα σε όλη την Κύπρο πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ενταχθεί στο NATURA 2000.

«Είναι λυπηρό, γιατί τις όμορφες αυτές εικόνες αμαυρώνουν κάποιες άλλες εικόνες με σκουπίδια και δυσοσμίες από νεκρά οικόσιτα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι παράνομοι ψαράδες αφήνουν εκεί ή που πετάνε κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά του Κοινοτάρχη Άχνας, δηλαδή εδώ και 3,5 χρόνια κάνω έκκληση στο Υπουργείο Γεωργίας και στο Τμήμα Υδάτων για να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσει αυτή η “οχληρία”.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι της περιοχής οργανώνονται ώστε να καθαρίσουν τουλάχιστον τον χώρο γύρω από το φράγμα, το οποίο ορισμένοι ασυνείδητοι πολίτες έχουν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: