20.1 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ: Τεράστια oικολογική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση – Άστεγες 21...

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ: Τεράστια oικολογική καταστροφή και ανθρωπιστική κρίση – Άστεγες 21 οικογένειες- (Φώτο-Βίντεο)

-

Το Φαράγγι της Σκοτεινής, ένα από τα φυσικά αριστουργήματα της Κύπρου που προσέφερε μοναδικές εμπειρίες επαφής με τη φύση για τους επισκέπτες που το εξερευνούσαν κάθε χρόνο, κάηκε ολοσχερώς.

Η πύρινη λαίλαπα, μετά τα έξι ταυτόχρονα καταστροφικά μέτωπα φωτιάς που κατέκαψαν περιοχές σε Λάρα, Δρούσεια, Δρύνια, Πολέμι, Μελαμιού, Άγιο Δημητριανό και Λετύμπου, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές.

Το Φαράγγι της Σκοτεινής είχε τεράστια οικολογική σημασία τόσο για τη χλωρίδα όσο και για την πανίδα. Διέθετε διάσπαρτες μικρές σπηλιές και τρύπες στις πλαγιές του, οι οποίες αποτελούσαν καταφύγιο για διάφορα είδη ζώων όπως αλεπούδες, γύπες, αγριοπερίστερα, φάσσες, νυχτερίδες, περδίκια και φίδια.

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα Το Νησί

Η κατάσταση είναι δύσκολη, με 21 οικογένειες να έχουν μείνει άστεγες, κάτι που υπογραμμίζει την κλίμακα της κρίσης. Η περιβαλλοντική ζημιά είναι τεράστια και οι εικόνες που συνοδεύουν τις αναφορές δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αλφα στην Πάφο, 21 οικογένειες έχουν μείνει άστεγες και διαμένουν σε ξενοδοχεία και φιλικά τους σπίτια. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να φάνε. Επιπλέον, σπίτια στις περιοχές που ξέσπασαν οι φωτιές έχουν καεί, πέντε εκ των οποίων ολοσχερώς.

Η καταστροφή έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, καθώς οι αρμόδιες αρχές και οργανισμοί προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες, αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της περιοχής και της παροχής βοήθειας στους κατοίκους, ενώ το πλήγμα για το φυσικό περιβάλλον και την τοπική κοινότητα είναι ανυπολόγιστο.

Φωτογραφίες: Μάικλ Βενετσιάνος

Για να βοηθηθεί η πληγείσα περιοχή και οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν, είναι σημαντική η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και η παροχή βοήθειας από την κοινότητα και οργανισμούς. Οι προσπάθειες αποκατάστασης θα πρέπει να εστιάσουν στην ανακούφιση των άστεγων οικογενειών και στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος της περιοχής.

Το φαράγγι της Σκοτεινής είναι ένα από κρυμμένα και μη επισκέψιμα φαράγγια της Πάφου, καταγράφοντας εντυπωσιακές εικόνες από το Σπηλαιοφάραγγο της Σκοτεινής. Είναι χαρακτηριστικό για το σπάνιο φυσικό του τοπίο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...