fbpx
18.1 C
Nicosia
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΑΝΗ ΠΕΤΣΑ: ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΟΚ

ΦΑΝΗ ΠΕΤΣΑ: ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΟΚ

-

Ο ένας μετά τον άλλον, Κύπριοι ηθοποιοί που βίωσαν τον εξευτελισμό και την ταπείνωση είτε στο ξεκίνημα της καριέρας τους ή αργότερα, ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν για περιστατικά που τους συνέβησαν καθ’ όλη τη πορεία τους στο χώρο του θεάτρου. Η Κύπρια ηθοποιός Φανή Πέτσα σε μακροσκελή ανάρτησή της, δίνει τα συγχαρητήρια της, στον Ανδρέα Φυλακτού και την Πέννυ Φοινίρη, αποκαλύπτοντας το δικό της περιστατικό που συνέβη στο χώρο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

«Λοιπόν και κάπου εδώ ήρθε η σειρά μου να μιλήσω! Καταρχάς θέλω να πω ένα μεγάλο Μπράβο στον Ανδρέα Φυλακτού και την Πέννυ Φοινίρη οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον Ασκό του Αίολου! Είναι και οι δυο άνθρωποι και καλλιτέχνες που εκτιμώ βαθύτατα! Με την Πέννυ έχουμε  συνεργαστεί μάλιστα στο παρελθόν και με συγκίνησε με τη δύναμη της να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν στο ΘΟΚ και με την προτροπή της: μιλά και εσύ και είμαι δίπλα σου! Τώρα πρέπει να μιλήσουμε όλοι, τώρα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί ΝΑΙ υπάρχει ομορφιά σε αυτό το χώρο και πρέπει να τη βρούμε!  Πρώτα θα κάνω  μια άχαρη εισαγωγή γιατί χρειάζεται για τη συνέχεια:

Κατέχω Πτυχίο θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο μάλιστα πρώτευσα και είχα την τιμή να εκφέρω τον όρκο κατά την τελετή αποφοίτησης μου. Πτυχίο Υποκριτικής (βαθμός Άριστα κατόπιν εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος). Μεταπτυχιακό Θεατρικών Σπουδών(κατεύθυνση υποκριτικής και σκηνοθεσίας)με βαθμό Άριστα και πρωτείο. Δεν πίστευα ποτέ στους τίτλους αλλά όταν ήρθα στην Κύπρο άλλαξα γνώμη. Μόλις ήρθα Κύπρο και αφού είχα συνεργαστεί στην Αθήνα με το Θέατρο της Άνοιξης και το Θέατρο Τέχνης εργάστηκα για έναν χρόνο στο ΘΟΚ στην παιδική σκηνή και στην καλοκαιρινή παραγωγή η οποία φιλοξενήθηκε και στην Επίδαυρο. Όταν ο Κύριος, τον οποίο αναφέρει και η Πέννυ διορίστηκε ως θεατρολόγος στο ΘΟΚ τα πράγματα άλλαξαν. Καταρχάς διέδιδε ότι είναι απόφοιτος θεατρολογίας και μάλιστα του δικού μου Πανεπιστήμιου. Όταν το άκουσα θορυβήθηκα! Τότε 3 η 4 θεατρολόγοι και αν αποφοιτούσαμε κάθε χρονιά και όλοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας! Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω και τηλεφώνησα ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ και το ανέφερα! Με καθησύχασαν με ευγένεια ότι μάλλον δεν τον ήξερα! Πιθανώς σκέφτηκα….!Μάλλον κάποιος του το σφύριξε ότι είχα τηλεφωνήσει γιατί από τότε ήταν φοβερά αγενής μαζί μου και από ότι  πληροφορήθηκα όπως καταγγέλλει και η Πέννυ δεν προωθούσε καν το βιογραφικό μου στους σκηνοθέτες! Όταν αργότερα πληροφορήθηκα ότι του ζήτησαν να παρουσιάσει τα πτυχία του και αρνήθηκε διερωτήθηκα

1.Πως προσελήφθη χωρίς αποδεικτικά;

2.Ποιος του έδωσε όλη αυτή τη δύναμη να ανοίγει η να κλείνει πόρτες;

3.Τι έγινε μετά που μαθεύτηκε ότι  δεν είχε τα εν λόγω πτυχία;

Ευτυχώς η πορεία με δικαίωσε δίνοντας μου πολλές ευκαιρίες στο ιδιωτικό θέατρο και το 2016 όταν ήμουν υποψήφια για βραβείο σε ένα έργο που ανέβηκε με χίλιες δυο δυσκολίες ένιωσα ότι η αξία θα είναι πάντα εκεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω και στα παιδιά που βγαίνουν τώρα από τις σχολές….

Μιλήστε…

Ονειρευτείτε….

Παλέψτε…..

Μην εγκαταλείψετε………»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: