22.3 C
Nicosia
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΟΥΡΚΙΑ: Καίγονται σπίτια στην Σμύρνη μετά την φωτιά που ξέσπασε χθες-(Βίντεο)

ΤΟΥΡΚΙΑ: Καίγονται σπίτια στην Σμύρνη μετά την φωτιά που ξέσπασε χθες-(Βίντεο)

-

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε στη Σμύρνη, στην περιοχή Karşıyaka, στο βουνό Γιαμανλάρ.Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η φωτιά επεκτάθηκε προς τις κατοικημένες περιοχές.

Παρά τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Η κατάσταση επιδεινώθηκε καθώς η φωτιά έφτασε σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απομακρυνθούν επειγόντως, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, Süleyman Elban. Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνός καπνός.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πυρκαγιά παρεμποδίστηκε από τις 21:15. “Η παρέμβασή μας συνεχίζεται με επίγειες και εναέριες ομάδες για να την θέσουμε υπό έλεγχο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 21:50 το βράδυ της Πέμπτης και μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας ενεργοποιήθηκαν και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς δύο αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα και 15 χερσαία οχήματα, πέντε υδροφόρες και δύο μπουλντόζες. Ο ισχυρός άνεμος δυσχεραίνει την προσπάθεια να τεθούν οι φλόγες υπό έλεγχο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: