fbpx
22.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

-

Δεν είναι στην μόδα κύριε, εάν φυσικά είσαι κύριος ή εάν λέγεσαι κυρία οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου…Χρονολογούνται από παλιά και υφίστατο και σήμερα…Οι λεκτικές επιθέσεις και οι φράσεις που μειώνουν τον άλλο….Δεν είναι μόνο η σωματική βία και ο εξευτελισμός που υφίστατο κάποια άτομα στον εργασιακό χώρο. Είναι και οι φράσεις που μπορεί να χρησιμοποιούν κάποια άτομα κομπλεξικά,  ότι με τις φωνές και τις απειλές θα σε μειώσουν, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνεις καλύτερη δουλειά.

Είναι οι φράσεις-κλειδιά που όταν ειπωθούν από άτομα που λέγονται διευθυντές ή υπεύθυνοι εξευτελίσουν την προσωπικότητα του άλλου. Είναι τα άτομα που κατέχουν μια θέση και νομίζουν ότι μπορούν να μιλούν με υποτιμητικά λόγια στους υφιστάμενους τους. Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου. Είναι αυτές που χρονολογούνται από παλιά, απλά κάποια άτομα δεν είχαν το σθένος να βγουν και να μιλήσουν. Γιατί είχαν ανάγκη τη δουλειά το μισθό, να ταΐσουν τη οικογένεια τους.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο χώρο της δουλειάς αλλά και στο χώρο του σχολείου. Τουλάχιστον, παλιότερα σε κάποια άλλα χρόνια οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είχαν το ύφος του «εγώ τα ξέρω όλα για αυτό μην έχεις αντίθετη άποψη από μένα», ή του τύπου «μάθε πρώτα Κυπριακά και μετά, έλα να μάθεις αγγλικά», άστοχες παρατηρήσεις και παρατηρήσεις που μείναν καρφωμένες στο μυαλό ενός μικρού παιδιού.

Οι λέξεις κρύβουν πολλά αλλά είναι ο τρόπος που θα τις πεις και θα τις εκφράσεις…Αυτός που υποβιβάζει τον άλλο τον κρίνει για τα λάθη του είναι αυτός που μειώνει τον εαυτό του. Είναι αυτός που έχει ψυχολογικά προβλήματα και αυτός που προσπαθεί να αμυνθεί ξεστομίζοντας επιθέσεις εναντίον του άλλου, για να μην φανούν τα λάθη του.

Αυτός είναι ο λάθος και όχι αυτός που είναι το θύμα…Ο θύτης είναι ο κομπλεξικός, ο άσχετος και ο μη καλλιεργημένος, κι’ ας κατέχει διπλώματα και πτυχία. Γι’ αυτό, μην διατυμπανίζετε πλέον κύριε ή κυρία ότι είναι της μόδας καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου. Δεν είναι της μόδας, χρονολογούνται από παλιά απλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει…

Ο άνθρωπος δεν έχει πλέον υπομονή να ακούει τον κάθε άσχετο που κατέχει μια θέση να του ορίζει και να του διαμορφώνει τη ζωή του, να κινεί όπως την μαριονέτα την κάθε κίνηση του, γιατί έχει ανάγκη να ζήσει και να επιβιώσει…Γι’ αυτό είναι καιρός να αντιδράσουν κάποιοι και να μιλήσουν για να «φύγουν» επιτέλους κάποια αποβράσματα από την κοινωνία μας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: