fbpx
19.9 C
Nicosia
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΗΛEΕΡΓΑΣΙΑ: Εάν δεν επιστρέψουν σε τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι θα απολυθούν-Τελεσίγραφο για...

ΤΗΛEΕΡΓΑΣΙΑ: Εάν δεν επιστρέψουν σε τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι θα απολυθούν-Τελεσίγραφο για όσους εργάζονταν στο σπίτι

-

Από την πανδημία και μετέπειτα πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους να δουλεύουν από το σπίτι. Όμως, αρκετοί εργοδότες θεωρούν ότι έχει φτάσει ο καιρός οι υπάλληλοι να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Το τελεσίγραφο έχει δοθεί στους υπαλλήλους διάφορων εταιρειών στην Αμερική. Ή επιστρέφετε στα γραφεία σας ή περάστε από το λογιστήριο.Σύμφωνα με σχετικό άρθρο η Roblox δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να μειώσει την τηλεργασία. Τράπεζες και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google και η Meta καλούν τους εργαζόμενους τους να εμφανίζονται στα γραφεία τους λίγες ημέρες κάθε εβδομάδα και προσθέτουν ότι αν δεν συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν από το λογιστήριο για να διευθετήσουν τα περί της απόλυσής τους.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Amazon η οποία τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία διαμήνυσε προς το προσωπικό της ότι καλό θα ήταν να μετακομίσει προς τα κεντρικά της γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο ή στο Σιατλ. Την περασμένη Τετάρτη όμως αναθεώρησε και ανακοίνωσε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των εργαζομένων υποχρεούται να μετακινηθεί. Όσοι το κάνουν θα λάβουν μπόνους. Από τη άλλη, η Apple πέρυσι η εταιρεία ζήτησε από το προσωπικό της να δίνει το παρών στο γραφείο τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα. Όμως κάποιοι εργαζόμενοι αντέδρασαν και υπέγραψαν αίτημα να καθιερωθούν πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας.

Παρόλο που πέρσι η Google υποχρέωσε να δίνει το παρών στο γραφείο τρεις μέρες την εβδομάδα τον περασμένο Ιούνιο πρόσθεσε ότι η φυσική παρουσία θα λαμβάνεται υπόψη στις αξιολογήσεις. Η εταιρεία Grindr ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που προβλέπει τρεις μέρες την εβδομάδα φυσική παρουσία στο γραφείο και δόθηκε στους εργαζόμενους διορία δύο εβδομάδων για να αποφασίσουν αν θέλουν να αλλάξουν συνήθειες ή να λάβουν την αποζημίωσή τους. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζορτζ Αρισον τόνισε σε εσωτερικό σημείωμα τον Αύγουστο ότι «αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για πολλούς να μετακομίσουν κοντά στα γραφεία μας αλλά οι επικεφαλής των τμημάτων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, θα πριμοδοτηθούν στην αποζημίωσή τους».

Η τράπεζα JPMorgan Chase ζήτησε νωρίτερα φέτος από τους διευθυντές των τμημάτων να δουλεύουν με φυσική παρουσία πέντε ημέρες την εβδομάδα και υπόλοιποι εργαζόμενοι τουλάχιστον τρεις. Τόνισε επίσης ότι οι διευθυντές καλούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να ευθυγραμμιστούν όσοι εργαζόμενοι δεν δείχνουν πρόθυμοι να επιστρέψουν.

Από τη μεριά της, η Meta η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το Facebook και το Instagram τόνισε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων πρέπει να εμφανίζεται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, οι διευθυντές των τμημάτων καλούνται να επιβλέπουν την τήρηση της παρουσίας στο γραφείο και όσοι δεν ακολουθούν την οδηγία θα υπόκεινται σε κυρώσεις ή και διακοπή συνεργασίας.

Ο ‘Ελον Μασκ, πρόεδρος της Tesla και της SpaceX είχε διαμηνύσει από πέρυσι στους εργαζόμενους των εταιρειών ότι καλούνται να βρίσκονται στα γραφεία τους τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter) πρόσθεσε ότι όσοι δεν το επιθυμούν αυτό θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού δουλειά.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

KAΙΡΟΣ: Σιγά-σιγά έρχονται οι ζέστες-Άνοδος της θερμοκρασίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη μέχρι και την Παρασκευή, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά ενδέχεται να...