ΤΕΜΠΗ: Το συγκλονιστικό τραγούδι των μαθητών του δημοτικού– Ζητούν «Οξυγόνο» και στην Κύπρο-Όλες οι διαδηλώσεις που θα γίνουν στο νησί-(Βίντεο)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ένδειξη μνήμης, οργής και διεκδίκησης δικαιοσύνης, οργανώνονται πανελλήνιες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Το τραγούδι με τίτλο «Οξυγόνο», αποτελεί έναν ύμνο στη μνήμη των θυμάτων, μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα πως κανείς δεν θα ξεχαστεί.

Συγκλονιστικό είναι το τραγούδι που δημιούργησαν οι μαθητές του 81ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ροκ συγκρότημα «Ψύλλοι στ’ Άχυρα». Με τίτλο «Οξυγόνο», το τραγούδι αποτελεί έναν ύμνο στη μνήμη των θυμάτων, μεταφέροντας ένα δυνατό μήνυμα πως κανείς δεν θα ξεχαστεί.

«Δώσε μου λιγάκι Οξυγόνο Δεν αντέχω άλλο τώρα πια»

Η μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από τον μουσικό του σχολείου Σάββα Μπαλτήρα, ενώ οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης το ερμήνευσαν με αφοπλιστική ευαισθησία. Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα συγκινητικό βίντεο, δημιουργία του ειδικού παιδαγωγού και φωτογράφου Κυριάκου Ταμουτσίδη, που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα της μνήμης μέσα από τις φωτογραφίες των ίδιων των μαθητών.

Να θυμίσουμε, ότι αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Οι κινητοποιήσεις για τα Τέμπη δεν είναι απλώς μία διαμαρτυρία, αλλά μία φωνή που απαιτεί Δικαιοσύνη, Αλήθεια και Ασφάλεια, ώστε να μη θρηνήσουμε ξανά αθώες ψυχές στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Οι κινητοποιήσεις στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν με συγκεντρώσεις στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία στις 17.00, στη Λεμεσό στο Μόλο (χώρο στάθμευσης) στις 18.00, στη Λάρνακα στην Πλατεία Ευρώπης στις 17.00 και στην Πάφο στην Πλατεία Δημαρχείου στις 17.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νέα ταλαιπωρία με κλειστή λωρίδα Ύψωνα–Ερήμη για δεύτερο Σάββατο – Σφοδρές αντιδράσεις πολιτών (Φώτο)

Για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο, η κυκλοφορία στη Λεμεσό δοκιμάζεται...

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ηχηρό μήνυμα από την Αυστραλία και η διαρκής μάχη για δικαίωση

Παρακολουθώντας από την Αυστραλία τις εξελίξεις γύρω από την...

Topics

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ηχηρό μήνυμα από την Αυστραλία και η διαρκής μάχη για δικαίωση

Παρακολουθώντας από την Αυστραλία τις εξελίξεις γύρω από την...

ΕΜΕΛ: «Στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος» το τροχαίο με το λεωφορείο στη Λεμεσό – Τι κατέδειξε η έρευνα- (Βίντεο)

Η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) ολοκλήρωσε την εσωτερική...

Related Articles

Popular Categories