ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ: Μετά από 12 χρόνια θεσμοθετήθηκε – Αρμοδιότητες και ο ρόλος του στο τομέα της υγείας

Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών και συζητήσεων, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον θεσμό του Συνηγόρου του Ασθενούς, έναν θεσμό που αποσκοπεί στην προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών και στην ενίσχυση της αξιοπρέπειας τους μέσα στο σύστημα υγείας.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα της υγείας στην Κύπρο, δίνοντας στους πολίτες έναν επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο για την υποστήριξή τους σε περίπτωση παραβίασης των δικαιωμάτων τους από τις υγειονομικές αρχές. Ο Συνήγορος του Ασθενούς θα αναλάβει πλήθος σημαντικών ρόλων, με κύριο σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τη διαχείριση των υπηρεσιών υγείας.

Ο συνήγορος θα ακούει και θα διερευνά τα παράπονα των ασθενών σχετικά με την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, τον τρόπο παροχής τους και τυχόν παραβιάσεις δικαιωμάτων. Θα παρέχει πληροφορίες και νομική καθοδήγηση στους πολίτες για τα δικαιώματά τους και τις διαδικασίες που αφορούν τη θεραπεία τους, ενισχύοντας την πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα.Θα προσπαθεί να επιλύει τις διαφορές μεταξύ ασθενών και φορέων υγείας, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στη διαδικασία.Θα καταθέτει προτάσεις για την βελτίωση των πολιτικών υγείας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Ακυρώθηκαν οι παραγγελίες αντιγριπικών εμβολίων – Άφησαν τους φαρμακοποιούς με άδεια χέρια

Παραγγελίες που είχαν γίνει εδώ και έξι μήνες ακυρώθηκαν...

ΗΠΑ: Πότε θα εκτελεστεί ο βαρυποινίτης και είναι νόμιμη η απόφαση Τραμπ για ζωντανή μετάδοση;

Η απόφαση του Πενταγώνου να μεταδώσει ζωντανά την εκτέλεση...

ΒΑΒΛΑ: Νεκρές γάτες και σκύλος, ξανά στο ίδιο έργο – «Πόσα ακόμη ζώα πρέπει να πεθάνουν;»

Νεκρές γάτες και ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκαν στη Βάβλα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η Άννα έφυγε νωρίς, αλλά δεν ξεχάστηκε – «Περπατώ με τον σκύλο μου για την Άννα»

Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή πολύ νωρίς, αφήνοντας...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ: Μαθητής πέταξε παπούτσι στον οδηγό σχολικού λεωφορείου – Τραυματίστηκε και μαθήτρια

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε σχολικό...

Topics

ΒΑΒΛΑ: Νεκρές γάτες και σκύλος, ξανά στο ίδιο έργο – «Πόσα ακόμη ζώα πρέπει να πεθάνουν;»

Νεκρές γάτες και ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκαν στη Βάβλα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η Άννα έφυγε νωρίς, αλλά δεν ξεχάστηκε – «Περπατώ με τον σκύλο μου για την Άννα»

Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή πολύ νωρίς, αφήνοντας...

ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Το προαιρετικό ολοήμερο σχολείο βρίσκεται στον αναπνευστήρα» – 163 κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία στην...

Related Articles

Popular Categories