fbpx
15.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ανεπαρκή η προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής και έκφυλης βίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ανεπαρκή η προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής και έκφυλης βίας

-

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΕΠΚΒΟ) εξέφρασε έντονη ανησυχία σχετικά με την ανεπαρκή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Η πρόσφατη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, αναδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος, όπου μια γυναίκα υπέστη επίθεση από τον πρώην σύντροφό της. Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, ο άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της με απειλές και βίαιο τρόπο, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα. Ευτυχώς, η παρέμβαση τρίτου προσώπου απέτρεψε την επιδείνωση της κατάστασης και την αποτροπή ενός πιθανού τραγικού αποτελέσματος.

Η ΣΕΠΚΒΟ επισήμανε τη σημασία της σωστής εφαρμογής του νόμου και της παρακολούθησης των προστατευτικών διαταγμάτων που εκδίδονται για την προστασία των θυμάτων. Επιπλέον όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της, επισημαίνεται η ανάγκη για καλύτερους εξοπλισμένους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις υποθέσεις, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά τα θύματα.

Εν κατακλείδι, η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω δράση και βελτίωση των μηχανισμών προστασίας και πρόληψης της βίας εντός της οικογένειας και ενάντια στις γυναίκες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: