22.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣΤΥΛΙΑΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ: ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

-

Δημιουργική, πολυτάλαντη, οργανωτική,  είχε αφήσει το όνειρό της στην άκρη λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και το μεγάλωμα των παιδιών της. Η καραντίνα ήταν μια ευκαιρία για την ίδια να αξιοποιήσει εποικοδομητικά το χρόνο της για να δημιουργήσει χειροποίητες τσάντες, όπου διάθεσε όλη την φαντασία και την δημιουργικότητα που ένας άνθρωπος που ενδεχομένως να πίστευε ότι μπορεί να μην έχει…

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε στην δημιουργία χειροποίητων τσαντών ;

Πάντα ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό κομμάτι και την μόδα, η δουλεία μου αλλά και τα χόμπι μου είχαν να κάνουν με την ζωγραφική, το μακιγιάζ αλλά και το styling.  Έτσι ένα κράμα όλων αυτών με οδήγησε σε αυτές τις πρακτικές αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερες στιλιστικά τσάντες.

Τι σημαίνει για σας να δημιουργείτε;

Είναι ωραίο να μετατρέπεις το χόμπι σου αλλά και το όνειρο σου να δημιουργείς σε  «δουλειά» και η δημιουργία με γεμίζει αφάνταστα.

Πώς αποκτήσατε τη γνώση για την κατασκευή τους;

Το πάθος μου για την μόδα με οδήγησε να πειραματιστώ σε πολλά σχέδια και τρόπους, δεν είχα κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις εκτός από το να παρακολουθώ και να φαντάζομαι.

Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων σας;

Κάθε μέρα μπορεί να εμπνευστώ για κάτι καινούριο και δεν θέλω να περιοριστώ σε συγκεκριμένη γκάμα, σίγουρα όμως έχει να κάνει με την εποχή και με τις διαθέσεις.

Η απόφαση σας να ασχοληθείτε και με αυτό το είδος της δημιουργίας ήταν κάτι που το σκεφτόσασταν από καιρό;

Χρόνια τώρα αλλά δεν έβρισκα τον χρόνο, κυρίως επειδή δεν τολμούσα, η καραντίνα εκτός από όλα τα κακά, για μένα έφερε και αυτή την ευκαιρία. Από πιο μικρή ηλικία ήθελα να φτιάχνω πράγματα, πειραματιζόμουν συνεχώς απλά δεν τολμούσα να κάνω πράγματα για άλλους μόνο για μένα και για πολύ δικούς μου ανθρώπους. Σίγουρα σκέφτομαι και φαντάζομαι πολλά πράγματα, ελπίζω ότι τώρα που έκανα την αρχή σιγά σιγά θα έρθουν και αυτά.

«δεν εβρισκα τον χρονο, κυριως επειδη δεν τολμουσα, η καραντινα εκτος απο ολα τα κακα, για μένα εφερε και αυτη την ευκαιρια»

Λόγω των παιδιών υπάρχει χρόνος να δημιουργείτε όσο θέλετε;

Προσπαθώ να μοιράζω τον χρόνο ανάλογα, δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές στα σχέδια και στις πρώτες πινελιές με τα υφάσματα εμπλέκω και τα κοριτσάκια μου συνδυάζοντας έτσι δημιουργικό παιχνίδι,  παιδιά και δουλειά.

Από που εμπνέεστε για να αποτυπώσετε το ταλέντο σας πάνω στις τσάντες ;

Μπορεί να εμπνευστώ από έναν ωραίο πίνακα μέχρι και από ένα όμορφο συναίσθημα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκεφτώ κάτι που θέλω να φτιάξω, παίρνω το τετράδιο και τα μολύβια μου και το σχεδιάζω.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στις δημιουργίες σας;

Προσπαθώ και θέλω να καταφέρω να είναι μοναδική, να είναι ξεχωριστή η μια από την άλλη αλλά να έχουν μια ταυτότητα.  Το ότι δεν θα τις συναντήσεις συχνά και ότι μπορεί να φορεθούν οποιαδήποτε ώρα αλλά ταυτόχρονα κερδίζουν την πρακτικότητα και αναδεικνύουν είτε το καθημερινό είτε το βραδινό σύνολο, επίσης πολλά κομμάτια προορίζονται για όλες τις ηλικίες.

Θεωρείτε ότι η δουλειά σας ως makeup artist σας βοήθησε περισσότερο να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα ;

Νομίζω η δουλειά μου ως makeup artist κυρίως στο κομμάτι των special effects και γενικότερα όλα όσα ασχολούμαι όπως το ενδυματολογικό σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές δημιουργώντας  χαρακτήρες, ακόμα και η διακόσμηση χώρων η οποία επίσης έχω ασχοληθεί αλλά ιδιαίτερα η ζωγραφική με έχουν επηρεάσει σίγουρα με διάφορους τρόπους.

Πόσο σας βοηθά ο Λώρης (Λοϊζίδης) για να μπορέσετε να υλοποιήσετε αυτές τις μικρές και δημιουργικές επιθυμίες;

Ο Λώρης είναι ο άνθρωπος μου και όπως κάθε ζευγάρι συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.  Σίγουρα είναι δίπλα μου με τα παιδιά και το σπίτι, όσο μπορεί,  για να κερδίζω περισσότερο χρόνο.  Μου δίνει την πρώτη γνώμη για κάθε καινούριο σχέδιο που θέλω να φτιάξω και ήταν και ο πρώτος που επέμενε να ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ.

Ποιες άλλες είναι οι ενασχολήσεις σας, αυτό το διάστημα;

Θα συμμετέχω στην παραγωγή μιας καινούριας σειράς εποχής του Αντ1, έχω την ευθύνη στο ενδυματολογικό κομμάτι και αυτή την περίοδο διαβάζω και μελετώ για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

«Ο ΛΩρης εΙναι ο Ανθρωπος μου και Οπως κΑθε ζευγΑρι συμπληρΩνει ο Ενας τον Αλλον».

Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι φιλοδοξίες σας στο τομέα της χειροποίητης τσάντας;

Θέλω να πιστεύω ότι η έμφαση στην λεπτομέρεια που κάνει την τσάντα να μην φαίνεται καν χειροποίητη, αλλά μόνο να αισθάνεσαι την αγάπη του κατασκευαστή με κάποιο τρόπο είναι ένα στοίχημα που δεν έχει όρια.

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για την κατασκευή τους;

Σίγουρα χρειάζονται αρκετές ώρες όπως και για κάθε χειροποίητο προϊόν που φτιάχνει κάποιος. Κατ’ ακρίβεια χρειάζονται κάποιες μέρες, αν υπολογίσετε ότι την σχεδιάζω, κόβω τα υφάσματα τα παίρνω σε κοπέλα που συνεργάζομαι για να τις ράβει και μετά τις τελειοποιώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν καταλαβαίνω πώς περνούν οι ώρες για την υλοποίηση κάθε τσάντας επειδή είναι κάτι που με χαλαρώνει και που με ευχαριστεί πολύ.

Που βρίσκει κάποιος τις τσάντες σας;

Υπάρχουν στο instagram και στο facebook ‘imstyliana’ και πολύ σύντομα θα συνεργαστώ με ένα site.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: