fbpx
24.8 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ : ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ=ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ : ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ=ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Η Στεφανία Τσαουσίδου μας δίνει έξι τρόπους για να αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας τις δυσκολίες με χαμόγελο.

Κάθε μαμά λατρεύει τα παιδάκια της… όμως ακόμη κι αν η μητρότητα δεν έρχεται με «οδηγίες χρήσεις» μπορούμε να κάνουμε πολλά για τα παιδάκια μας. Η μαμά είναι είναι πολύ σημαντικό πρόσωπο για τα παιδιά της, μιμούνται τη συμπεριφορά της. Αν μια μαμά είναι χαρούμενη και αντιμετωπίζει τη ζωή με αισιοδοξία και χαμόγελο τότε τα παιδιά της θα βλέπουν την ζωή με τον ίδιο τρόπο  …

1.     Όλα εξαρτώνται από το πως ερμηνεύεις τα γεγονότα 

Η ζωή έχει όμορφες στιγμές, έχει και δυσκολίες αλλά είναι πολύ σημαντικό πως ερμηνεύεις εσύ ένα γεγονός. Αν πιστεύεις ότι είναι κάτι παροδικό και κάποια στιγμή θα περάσει, τότε δεν αισθάνεσαι “έρμαιο της κατάστασης”. Την αντιμετωπίζεις σαν κάτι που συμβαίνει τώρα, αλλά θα περάσει. Τα παιδιά μαθαίνουν «ότι το ποτήρι μπορεί να είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο..» εσύ επιλέγεις πως το βλέπεις.

2.     Να  παλεύεις για τα όνειρα σου με χαμόγελο

Μπορεί να είχαμε ένα μεγάλο στόχο και να μην το πετύχαμε αμέσως. Μην απογοητεύεσαι και να ψάχνεις διαφορετικούς τρόπους για να τον πετύχεις ή να σπάζεις το μεγάλο στόχο σε μικρά βήματα. Τα παιδιά μας μαθαίνουν να μην τα παρατάνε μπροστά στις δυσκολίες και να χρησιμοποιούν την δημιουργικότητα τους για να πετύχουν αυτό που θέλουν. 

3.     Δυνατοί δεσμοί 

Όσο δυνατή, αισιόδοξη κι αν είσαι χρειάζεσαι και άλλους ανθρώπους. Οι καλές σχέσεις με φίλους, συγγενείς κι άλλους.. είναι σημαντικές για τις μαμάδες αλλά και για τα παιδιά.  Στις δύσκολες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις έναν «υποστηρικτικό κύκλο ανθρώπων» που τους εμπιστεύεσαι και μπορούν να σε στηρίξουν. Τα παιδιά μας μαθαίνουν την αξία της φιλίας και υποστηρικτικών σχέσεων και πως επιδρούν θετικά στη ζωή μας.

4.     Ψάξτε μαζί στο παρελθόν για τη λύση… 

Αν το παιδάκι σου προκειμένου να αποφύγει τη δυσκολία θέλει μόνο να «κρυφτεί»…  Καταλαβαίνω ότι θες να το βοηθήσεις, αλλά μην του δώσεις τη λύση έτοιμη. Ένας τρόπος είναι να του θυμίσεις αν ξαναπέρασε κάτι παρόμοιο, τί έκανε, πως το αντιμετώπισε, πως νιώθει τώρα γι’ αυτό και πως το έβλεπε τότε.. Έτσι παύει ανησυχεί για το τώρα και αποκτά δύναμη και αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια.

5.   Πάρε τα πράγματα στα χέρια σου

Μπορούμε πάντα να βρούμε κάτι θετικό σε όλες τις δυσκολίες. Να επικεντρωθεί σε αυτά που μπορεί να κάνει τώρα και δουλεύοντας λίγο λίγο μπορεί να μάθει, ν’ αλλάξει την κατάσταση. Μικρά βήματα κάθε μέρα, μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στο μέλλον.

6.     Φρόντισε τον εαυτό σου  

Επέτρεψε στον εαυτό σου, να ξεκουραστεί καμιά δεν είναι “φτιαγμένη από σίδερο”. Αν χρειαστεί ή αν κάνει λάθος να το αναγνωρίσεις, να δεις τι έμαθες από την κατάσταση, να γκρινιάξεις για λίγο αν θέλεις και μετά αφού πάρεις δυνάμεις να αρχίσει πάλι με χαμόγελο.. 

Είναι εύκολο θα μου πεις… και θα απαντήσω όχι δεν είναι, αλλά θέλει θέληση και τρόπο. Με θετική διάθεση και χαμόγελο μπορούμε να «φωτίσουμε» τις ζωές των παιδιών μας και να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο γι’ αυτά αύριο, μαθαίνοντας τους σήμερα να μην τα παρατούν κι ν’ αντιμετωπίζουν τη ζωή με χαμόγελο :-)

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: