fbpx
15.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ : ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ : ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Η Στεφανία Τσαουσίδου σήμερα μας μιλάει για μπαμπάδες και την παρουσία του στην οικογένεια και στην ζωή του παιδιού.

Η μητέρα είναι πολύ σημαντική στη ζωή των παιδιών της, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του πατέρα στην οικογένεια και στη ζωή του παιδιού, δεν πρέπει ν ‘αφήνει το έργο της αγωγής του παιδιού μόνο στη μαμά. Όταν ο πατέρας συμμετέχει ενεργά στην ανατροφή του παιδιού, τα βοηθάει να αναπτύξουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση καθώς νιώθουν μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια και δημιουργούν καλύτερες σχέσεις.

Ποιους ρόλους μπορεί να παίξει ένας μπαμπάς..

1 Είναι πρότυπο για τα παιδιά

Τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν τι κάνουν οι γονείς και αντιγράφουν τη συμπεριφορά τους. Είναι πρότυπο καλής συμπεριφοράς και μπορεί να διδάξει στο γιο του να είναι έντιμος, ευγενικός και με σεβασμό για τους συνανθρώπους τους. Αντίστοιχα η κόρη του παρατηρώντας τη συμπεριφορά του, θα γνωρίζει ότι ο άντρας οφείλει να την προστατεύει, να είναι ευγενικός μαζί της και να την φροντίζει.

2. Ο πρώτος φίλος των παιδιών

Μπορεί να μην είναι πολλές ώρες σπίτι αλλά η στενή φιλική σχέση με το παιδί βοηθάει στο να μην απομακρυνθούν από τους γονείς, δημιουργούν εμπιστοσύνη και έτσι να μην οδηγηθούν σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Μπορεί να τα καθοδηγήσει και να τα συμβουλέψει, γιατί τα παιδιά νιώθουν άνετα μαζί του και τον εμπιστεύονται.

3. Είναι ο προστάτης

Όταν ο πατέρας συμμετέχει ενεργά, δημιουργεί στο παιδί ένα αίσθημα ασφάλειας τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Τα παιδιά που γνωρίζουν ότι πατέρας τους είναι πιο κοντά τους, νιώθουν πιο ασφαλή και χτίζουν μέσα τους αισθήματα σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

4. Είναι φίλος στο παιχνίδι

Συνήθως ο πατέρας  παίζει μαζί με τα παιδιά, καταστρώνουν στρατηγικές, χτίζουν κάστρα, λύνουν γρίφους, κάνουν δραστηριότητες συμμετέχει πιο ενεργά στο παιχνίδι τους, απ’ ότι η μαμά. Μέσω αυτής της συμμετοχής τα παιδιά γίνονται πιο κοινωνικά, μαθαίνουν να ακολουθούν τους κανόνες και ενδυναμώνουν τη σχέση τους μαζί του

5. Δάσκαλος και σύμβουλος

Εκτός από φίλος πρέπει να είναι εκεί όταν το χρειάζονται και για να τα συμβουλέψει. Να τους εξηγήσει πράγματα, να τα βοηθήσει να κατανοούν τους άλλους, να ωριμάσουν και να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους. Να βοηθήσει τα παιδιά να λύσουν τα προβλήματα τους να τους διδάξει κατανόηση , να μάθουν να χειριστούν μια δύσκολη κατάσταση και κυρίως τα παιδιά να γνωρίζουν ότι είναι πάντα εκεί να τα στηρίξει

6. Καλός σύζυγος και σύντροφος

Όταν ένας πατέρας έχει μία καλή σχέση με τη μητέρα, τα παιδιά μαθαίνουν ότι μπορούν ένας άντρας κι μια γυναίκα να λειτουργήσουν μαζί και να δημιουργήσουν μια όμορφη οικογένεια μέσα από την κατανόηση, συνεργασία και την αγάπη.Το παιδί χρειάζεται εξίσου και τους δύο γονείς.  Η συνεργασία των δύο γονιών φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους ώστε να ωριμάσουν και να εξελιχθούν σε υγιείς ενήλικες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: