fbpx
17.9 C
Nicosia
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣΤΕΦΑΝΗ ΦΛΩΡΙΔΟΥ: «ΠΑΛΕΨΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ...»

ΣΤΕΦΑΝΗ ΦΛΩΡΙΔΟΥ: «ΠΑΛΕΨΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ…»

-

Δημιουργική, πολυτάλαντη, ταλαντούχα και πάνω από όλα μητέρα, σύζυγος, γιαγιά. Η «σπιτογάτα» όπως αποκαλεί τον εαυτό της Στέφανη Φλωρίδου, αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της πίσω από τις κάμερες της εκπομπής Top Story που παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια στο τηλεοπτικό σταθμό Capital.

Την Στέφανη Φλωρίδου την γνώρισα πριν πολλά χρόνια μέσα από μια δημοσιογραφική αποστολή. Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας μας δεν είχα διαπιστώσει ότι ήταν η σύζυγός του καναλάρχη του Capital, Αχιλλέα Δημητρίου. Η ίδια δεν έχει «εκμεταλλευτεί» ποτέ την προσωπική της σχέση ενώ δεν διστάζει να διαφωνήσει με τον σύζυγό της όσον αφορά τα επαγγελματικά της σχέδια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ κάποια συνέντευξή σας, εντούτοις όμως δεν μου αρνηθήκατε και το εκτιμώ.

Ναι, όντως, ισχύει αυτό, δεν έχω δώσει συνεντεύξεις, είναι πολύ λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα θα έλεγα,  και αυτό πολύ πιο παλιά, όταν έκανα τις εκπομπές life-style. και επέλεγα να μιλήσω σε άτομα του χώρου που γνώριζα, όπως εσένα τώρα. Είναι επιλογή ζωής αν θέλεις.

Τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε για την Στέφανη Φλωρίδου;

Ότι μάλλον είναι σπιτόγατα, κολλημένη με την οικογένεια της, και ότι όλη μέρα τραγουδάει. Ακόμη κι ένα λεπτό πριν βγω στον αέρα, μπορεί να τραγουδάω. Κι ότι έχω φοβερό χιούμορ και εκτιμώ τους ανθρώπους με έξυπνο χιούμορ.

Εδώ και πολλά χρόνια έχετε την ευθύνη μιας καθημερινής εκπομπής, πόσο κουραστικό και ψυχοφθόρο είναι αυτό;

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν υπάρχει κούραση. Υπάρχει καθημερινό άγχος και πίεση που όμως αν τα διαχειριστείς σωστά, τότε αυτά τα στοιχεία γίνονται δημιουργικά. Ψυχοφθόρο ήτανε τους τελευταίους 15 μήνες λόγω της πανδημίας και της διαχείρισης από εμάς τους ανθρώπους των ΜΜΕ που καθημερινά έπρεπε και πρέπει ακόμα να συζητάμε με τους ειδικούς το θέμα αυτό, τις εξελίξεις, να ακούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να ενημερώνουμε το κοινό. Η πανδημία είναι αναμφισβήτητα μία κατάσταση που μας έχει κουράσει κι έχει επηρεάσει όλους ανεξαιρέτως και ψυχικά και οικονομικά, γιατί όσο επαγγελματίας και να είσαι και να θες να αποστασιοποιηθείς από τα γεγονότα, είμαστε άνθρωποι με τις ίδιες αγωνίες, ανησυχίες, προβληματισμούς.

«Η πανδημία είναι αναμφισβήτητα μία κατάσταση που μας έχει κουράσει κι έχει επηρεάσει όλους ανεξαιρέτως και ψυχικά και οικονομικά»

Πόσα χρόνια αλήθεια παρουσιάζετε την συγκεκριμένη εκπομπή;

Είναι η τέταρτη χρονιά φέτος. Και ήτανε ένα μεγάλο στοίχημα όταν το ξεκινήσαμε, καθώς με το Top Story στην ουσία καθιερώναμε στην τηλεόραση του Capital τη μεσημβρινή ενημέρωση.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που βρεθήκατε μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό;

Δεν ξεχνιέται με τίποτα, τραυματική εμπειρία. (γέλια). Ήτανε το 2003 με την εβδομαδιαία τότε εκπομπή Star System.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κατακτήσετε  και δεν το έχετε καταφέρει ακόμη;

Κάποια φίλη αγαπημένη, που δεν είναι πια μαζί μας, μου είχε πει κάποτε “Sky is the limit”. Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι, ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια. Αυτό σημαίνει ότι καθημερινά βάζουμε στόχους στη ζωή μας, μικρούς ή μεγάλους, δεν έχει σημασία, το σημαντικό είναι να παλεύεις γι’ αυτούς. Κι αν κάποτε δεν τα καταφέρνουμε, επαναπροσδιορίζουμε και ξανά ανηφορίζουμε για το φεγγάρι. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό. Πάλεψα και δούλεψα σκληρά και πιστεύω πως κατάφερα να πετύχω αυτά που ήθελα.

Εάν σας πήγαινα πίσω στο χρόνο πριν ακόμη αναλάβετε την συγκεκριμένη εκπομπή τι είναι αυτό που θα αλλάζατε;

Τίποτα δεν θα άλλαζα, θα έκανα ακριβώς τα ίδια, μέσα από την προηγούμενη τηλεοπτική εμπειρία μου έμαθα πολλά και είδα πολλά, έκανα λάθη, και έμαθα μέσα από αυτά.

Είστε παντρεμένη με τον ιδιοκτήτη του Capital, Αχιλλέα Δημητρίου. Πόσο εύκολο είναι να διαχωρίζεται η σχέση του καναλάρχη με του συζύγου;

Η γραμμή είναι πολύ λεπτή και οι ισορροπίες εύθραυστες, όπως καταλαβαίνεις, γεγονός που δεν το κάνει εύκολο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνεις να το διαχωρίζεις. Ούτε έχω «εκμεταλλευτεί» ποτέ την προσωπική μας σχέση για οποιονδήποτε σκοπό.

«…είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, δεν σκεφτόμαστε πάντα με τον ίδιο τρόπο»

Υπάρχουν επαγγελματικές συγκρούσεις με τον Αχιλλέα Δημητρίου, όσον αφορά το επαγγελματικό ή έχετε μάθει με τα χρόνια όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού σας να μην συζητάτε τα επαγγελματικά;

Φυσικά και υπάρχουν, δεν θα τις έλεγα συγκρούσεις, διαφωνίες καλύτερα, είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, δύο διαφορετικοί χαρακτήρες, δεν σκεφτόμαστε πάντα με τον ίδιο τρόπο, που όμως, όταν καθίσουμε κάτω και συζητήσουμε και επικρατήσει η λογική και τα σωστά επιχειρήματα, τότε βρίσκουμε τη λύση. Απλώς, τα επαγγελματικά ζητήματα μας ακολουθούν και στο σπίτι. Εκεί ίσως γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να τα κουβεντιάσουμε με την ησυχία μας.

Σας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να μεταπηδήσετε σε ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι και δεν το πράξατε;

Εσείς θα αφήνατε ποτέ το σπίτι σας για να πάτε στο νοίκι; Είχα μία πρόταση κάποια στιγμή για συνεργασία με μια άλλη εκπομπή σε άλλο κανάλι, αλλά την αρνήθηκα ευγενικά.

Έχετε μετανιώσει γι’ αυτό;

Ποτέ!

Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα από όλη την δημοσιογραφική και τηλεοπτική σας καριέρα;

Το πιο συγκλονιστικό που μου έρχεται αυτή την στιγμή στο μυαλό, είναι ο τηλεμαραθώνιος που κάναμε τον Ιανουάριο του 2005 μετά το φονικό τσουνάμι στην Ασία, για τη συγκέντρωση χρημάτων για βοήθεια των πληγέντων περιοχών. Συμμετείχαν τότε καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, και το ποσό που μαζεύτηκε τότε ήταν πάνω από 40,000 Ευρώ.

Ποια είναι τα όνειρά σας;

Θέλω να βλέπω την οικογένεια μου ευτυχισμένη, να έχουν όλοι την υγεία τους, γιατί αυτό μας δίδαξε η περιπέτεια που βιώνουμε όλοι με την πανδημία, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή, και να με αξιώσει ο Θεός να κάνω τα ταξίδια που θέλω. Κι ένα από αυτά είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Υπάρχει κάποια άλλη εκπομπή που θα θέλατε να παρουσιάσετε και δεν το έχετε κάνει ακόμη;

Τώρα πια όχι, πιο παλιά όμως ήθελα να κάνω μια ταξιδιωτική εκπομπή και ο λόγος επειδή λατρεύω τα ταξίδια και να γνωρίζω νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.

«Αυτό που με εκφράζει είναι η ενημέρωση…»

Τι είδους εκπομπή σας εκφράζει περισσότερο;

Αυτή που κάνω τώρα, η ενημέρωση.

Ποια είναι οι σχέσεις σας με τους υπόλοιπους συνάδελφους σας; Θεωρείτε ότι επειδή είστε η σύζυγός του καναλάρχη είστε πιο αυστηρή με τους υπόλοιπους;

Άριστες. Δεν είμαι η σύζυγος του καναλάρχη στον σταθμό, είμαι απλά η Στέφανη, η συνάδελφος τους. Δεν θα έλεγα ότι είμαι αυστηρή, όλοι κάνουμε λάθη. Είμαι όμως απαιτητική με τους συνεργάτες μου, είμαι τελειομανής και επειδή αυτό που κάνουμε βγαίνει προς τα έξω και το εισπράττει ο τηλεθεατής, θέλω πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.. 

Αισθάνεστε ότι σε κάποια στιγμή θα αποσυρθείτε από την τηλεόραση;

Σαφέστατα και κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό. Αυτό λέω κάθε χρόνο, πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά. Όμως κάθε φορά πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν, αρχίζουμε τα meetings για την επόμενη. Νομίζω έχω  να δώσω ακόμη.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: