ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΙΩΤΗΣ-ΚΥΠΡΟΣ ΣΙΑΚΟΛΑΣ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΤΑΚΤΑΚΑΛΑ» (βίντεο)

Σαράντα επτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, το 1974, ο συνθέτης Κύπρος Σιακόλας συναντά ξανά τον ερμηνευτή Στέλιο Χιώτη, γράφοντας ένα νέο τραγούδι με τον τίτλο «Τακτακαλάς».

Ο Κύπρος Σιακόλας ο στιχουργός του νέου τραγουδιού, το οποίο ερμηνεύει ο Στέλιος Χιώτης με τον τίτλο «Τακτακαλάς» περιγράφει με λεπτομέρειες τη θρυλική περιοχή της παλιάς Λευκωσίας. Πρόκειται για ένα νοσταλγικό τραγούδι το οποίο είχε ανεβεί ήδη στο Youtube και σημειώνει αρκετή επιτυχία.

Η γνωριμία του Στέλιου Χιώτη και του Κύπρου Σιακόλα, έγινε το 1974, όταν οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Τότε, ο ερμηνευτής, μουσικός και συνθέτης μαζί με την ορχήστρα του, τραγουδούσε στο δημοφιλές για την εποχή ελληνικό νυχτερινό κέντρο Grecian το οποίο βρίσκονταν στην καρδιά του Λονδίνου, ενώ ο στιχουργός Κύπρος Σιακόλας ήταν μόνιμος κάτοικος Αγγλίας και ήταν ακόμη φοιτητής. Μεταξύ τους, δημιουργήθηκε μια βαθιά φιλία η οποία κρατά μέχρι σήμερα, σαράντα χρόνια μετά.

«Ο γενικός τίτλος της συλλογής ονομάζεται «Στις Γειτονίες του Φεγγαριού», όπου ο Κύπρος Σιακόλας έγραψε και πάλι τους στίχους για όλα τα τραγούδια ενώ ο Στέλιος Χιώτης μελοποίησε τα πλείστα από αυτά».

Η πρώτη τους συνεργασία έγινε το 1984 με τον πρώτο μεγάλο δίσκο του Στέλιο με τον τίτλο «Μ’ ένα χαμόγελο», όπου ο Κύπρος Σιακόλας έγραψε τους στίχους για πέντε από τα τραγούδια του δίσκου. Σήμερα, οι δύο φίλοι πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν μια καινούργια συλλογή τραγουδιών με θέματα τα οποία αναφέρονται κυρίως σε υπαρκτά κυπριακά τοπία και γειτονιές.

Η ανερχόμενη Πατρίσια Μορφή

Ο γενικός τίτλος  της συλλογής ονομάζεται «Στις Γειτονιές του Φεγγαριού», όπου ο Κύπρος Σιακόλας έγραψε και πάλι τους στίχους για όλα τα τραγούδια ενώ ο Στέλιος Χιώτης μελοποίησε τα πλείστα από αυτά. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην συλλογή συμμετέχουν και άλλοι γνωστοί Κύπριοι ερμηνευτές καθώς και η ανερχόμενη Πατρίσια Μορφή, ενώ ο Στέλιος Χιώτης βρίσκεται στα φωνητικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σύντομα αναμένονται να κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα τραγούδια της συλλογής.

Hot this week

Δεν είναι όλοι οι πατεράδες ήρωες – Κάποιοι απλά άντεξαν, κάποιοι έφυγαν και κάποιοι “έφυγαν”

Γράφει ο Νίκος Κατσαρός Υπάρχει μια δυσκολία με τη Μέρα...

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 6 καλοκαιρινά προϊόντα για την πρωινή ρουτίνα σου

Η επιδερμίδα για τις γυναίκες είναι κάτι πολύ σημαντικό,...

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: Το σπάνιο ηχητικό που αποκαλύπτει την πιο ευάλωτη πλευρά της-«Ίσως να ξέχασα να ζήσω.. »

Ένα συγκλονιστικό και σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο που καταγράφηκε λίγους μήνες πριν...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Όχημα «εισέβαλε» στον πεζόδρομο της παραλιακής – Σταμάτησε ανάμεσα σε δέντρα-(Βίντεο)

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (20/6) στην...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

Topics

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 6 καλοκαιρινά προϊόντα για την πρωινή ρουτίνα σου

Η επιδερμίδα για τις γυναίκες είναι κάτι πολύ σημαντικό,...

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ: Το σπάνιο ηχητικό που αποκαλύπτει την πιο ευάλωτη πλευρά της-«Ίσως να ξέχασα να ζήσω.. »

Ένα συγκλονιστικό και σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο που καταγράφηκε λίγους μήνες πριν...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Ένα δράμα που δεν έχει τέλος – 41,6 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η 20ή Ιουνίου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν...

Related Articles

Popular Categories