fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Kι’ όμως…«Υπάρχουν άγγελοι»-Η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και το νόημα...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Kι’ όμως…«Υπάρχουν άγγελοι»-Η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και το νόημα των Χριστουγέννων (Φώτο)

-

Τη δική του ιστορία, μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου το οποίο καταγράφει όσα έζησε μέσα σε ένα θάλαμο νοσοκομείου το 2014, περιμένοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή εξιστορεί ο δημοσιογράφος –παρουσιαστής στο βιβλίο του «Υπάρχουν άγγελοι». Ένας από αυτούς τους αγγέλους του έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία, την ημέρα των Χριστουγέννων.

Σε ανάρτησή του, ο Σταύρος Κυπριανού περιγράφει όλα αυτά που βίωσε τα Χριστούγεννα του 2014, όταν ο ίδιος περίμενε ένα διαφορετικό δώρο από εκείνα που έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια. Ένα δώρο ζωής…

Μπέρμιγχαμ, Δεκέμβριος 2014

«Εκείνα τα Χριστούγεννα περίμενα να έρθει ένα δώρο διαφορετικό από εκείνα που έπαιρνα τα προηγούμενα χρόνια.Τι σημασία είχε αν μου χάριζαν το καλύτερο τηλέφωνο η το πιο ακριβό ρολόι. Μπροστά στην ελπίδα για να ζήσεις, όλα μοιάζουν μικρά και ασήμαντα. Οι ευχές για χρόνια πολλά και καλή υγεία αποκτούσαν, αυτή τη φορά, νόημα και ουσία. Το μυαλό μου περνούσε την κάθε ευχή από κόσκινο. Τι ειρωνία ; Να σου εύχονται χρόνια πολλά και να ξέρεις ότι πάσχεις από μια ασθένεια που οδηγεί στο τέλος. Να σου λένε καλή χρόνια και να μην είσαι σίγουρος αν θα βγάλεις τη νέα χρονιά. Στο Μπέρμιγχαμ, εκείνο τον Δεκέμβρη του 2014, βίωνα το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων μακριά από την υλιστική θεώρηση της ζωής. Διότι πολύ απλά τα Χριστούγεννα δεν έχουν να κάνουν με την ύλη αλλά κυρίως με την καρδιά. Αυτό μας δίδαξαν οι Κύπριοι της παροικίας. Άνοιξαν την καρδιά τους για να χωρέσουμε όλοι εμείς που αναμέναμε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στάθηκαν δίπλα μας και μας κέρασαν την αγάπη τους.

Αυτό είναι το νόημα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης. Η αγάπη και η σκέψη στον συνάνθρωπο που πονά και δοκιμάζεται. Η στήριξη και η παρηγοριά σε όποιον την έχει ανάγκη. Και αυτό το συναίσθημα το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σε μια εποχή που επικρατεί ο άκρατος ατομικισμός, η κρίση ηθικής και η αδιαφορία για τον πλησίον. Αυτές τις μέρες αρκετοί συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, δοκιμάζονται σε ένα δωμάτιο, σε κάποιο νοσοκομείο. Οι σκέψεις, οι ευχές και οι προσευχές μας ας τους συνοδεύουν».

Να θυμίσουμε, ότι ο Σταύρος Κυπριανού, έπασχε από την “Νόσο των Σταυροφόρων”, μια σπάνια αρρώστια που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο αν δεν βρεθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα συμβατός δότης ήπατος. Ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ ποιος τον έσωσε, όμως θυμάται την ημερομηνία που έκανε την επέμβαση της μεταμόσχευσης ως δεύτερη ημερομηνία γέννησής του, γιατί χάρη σε αυτόν τον δότη του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...