ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΥ: Παρουσιάζει το έργο «Expanded Piano II»

Με την υποστήριξη της Λευκωσίας 2030, ο καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει το νέο του έργο, «Expanded Piano II». Πρόκειται για μια μοναδική ακουστική εμπειρία που φαντάζεται τον χώρο σαν να επεκτείνεται μέσα από το πιάνο.

Η συναυλία, η οποία αποτελεί μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024, θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Στον πυρήνα του «Expanded Piano II» βρίσκεται ένα υβριδικό μουσικό όργανο που συνδυάζει το παραδοσιακό ακουστικό πιάνο με μηχανικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, συνοδευόμενο από μια εντυπωσιακή βίντεο εγκατάσταση.

Μετά την πρώτη παρουσίαση του «Expanded Piano» το 2013 στο EMPAC της Νέας Υόρκης και άλλες εμφανίσεις σε Αθήνα και Λεμεσό, ο Γασπαράτος συνεχίζει την έρευνά του, εξερευνώντας νέες αισθητηριακές και τεχνολογικές προσεγγίσεις στη μουσική σύνθεση, με αναφορές σε πρωτοποριακούς δημιουργούς όπως ο Τζων Κέιτζ και ο Aphex Twin.

Ο Σταύρος Γασπαράτος θα πραγματοποιήσει ανοικτό εργαστήριο την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 15:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής του, ο Γασπαράτος έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 200 παραγωγές και έχει παρουσιάσει έργα του σε διεθνείς σκηνές, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες έως το Βερολίνο και το Παρίσι. Στη δουλειά του περιλαμβάνονται μινιμαλιστικά, ορχηστρικά και πειραματικά έργα, ενώ από το 2017 είναι καλλιτεχνικός συντονιστής του Transmedia Lab της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του ΔΦΛ2024, ο Γασπαράτος θα πραγματοποιήσει ανοικτό εργαστήριο την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 15:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό σε όσους ενδιαφέρονται για τη σύνθεση, την τεχνολογία και την πειραματική τέχνη.


Για κρατήσεις και πληροφορίες επισκεφθείτε το bit.ly/NIF24_tickets ή επικοινωνήστε στο 22797979. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από €8 έως €13, ανάλογα με τη ζώνη.

Hot this week

«ΜΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΚΟΡΔΕΛΑ»: Οι ζωγραφιές των παιδιών ταξιδεύουν από το Αεροδρόμιο Λάρνακας

Δεν είναι απλώς μια έκθεση ζωγραφικής. Είναι ένας τρόπος...

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η συγκινητική αναφορά στον Σωτήρη Ιωάννου που έγινε δότης για ένα 9χρονο κορίτσι-(Βίντεο)

Μια άγνωστη μέχρι σήμερα πράξη προσφοράς του βουλευτή Σωτήρη...

ΓΑΛΛΙΑ: Αρχαίο τείχος 2.000 ετών στο Παρίσι αναζωπυρώνει το μυστήριο της γαλατικής Λουτέτιας

Ένα αρχαίο τείχος, μήκους περίπου 20 μέτρων και ηλικίας...

840 ΡΟΖ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πότε η Europa Donna στέλνει ξανά το μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

Η Λευκωσία ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 22η Πορεία με...

ΚΥΠΡΟΣ: Πρωταγωνιστεί στις φθινοπωρινές αποδράσεις – Στην κορυφή 4 δημοφιλείς προορισμοί

Την Κύπρο αναδεικνύει ως έναν από τους πλέον ελκυστικούς...

Topics

ΠΑΦΟΣ: Άγριος καβγάς έξω από εστιατόριο – Στον αέρα καρέκλες

Επεισόδιο μεταξύ νεαρών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23...

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΥΣΗ: Στην καρδιά του Culinary Centre της Columbia Hospitality

Στην καρδιά της γαστρονομικής ταυτότητας της Columbia Hospitality βρίσκεται...

Related Articles

Popular Categories