fbpx
16.9 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZΣΙΝΕΝΤ Ο' ΚΟΝΟΡ: Tίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ζωή που...

ΣΙΝΕΝΤ Ο’ ΚΟΝΟΡ: Tίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ζωή που βίωσε-Θλίψη, πόνος και ψυχικά προβλήματα- (Φώτο-Βίντεο)

-

Το Ιανουάριο του 2022 και έκτοτε η ζωή της 56χρονης ερμηνεύτριας Σίνετ Ο’ Κόνορ άλλαξε ριζικά. Η αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Nevi’im βύθισε τη μεγάλη τραγουδίστρια στην θλίψη. Μέσα από αντίξοοες συνθήκες λόγω των άσχημων παιδικών της χρόνων η ερμηνεύτρια πάλευε με τους δαίμονες της…

Από τότε που που έθεσε τέρμα την ζωή του ο γιος της, είχε γίνει ιδιαίτερα εσωστρεφής και ζούσε στις σκοτεινές πλευρές του λαβύρινθου του μυαλού της. Μέσα από τις αναρτήσεις της, στο Twitter κατά καιρούς περίγραψε την θλίψη της.

Μέσω μηνύματος η Ιρλανδή τραγουδίστρια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο όμορφος γιος μου, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, το ίδιο το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τερματίσει τον επίγειο αγώνα του σήμερα και βρίσκεται τώρα με τον Θεό. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και να μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Το μωρό μου. Σ’αγαπώ τόσο πολύ».

Στη συνέχεια, πόσταρε ένα τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, το οποίο και αφιέρωσε στον γιο της.

«Αυτό είναι για τον Shaney μου. Το φως της ζωής μου. Το λυχνάρι της ψυχής μου. Το μωρό μου με τα γαλανά μάτια. Θα είσαι πάντα το φως μου. Θα είμαστε πάντα μαζί. Κανένα σύνορο δεν μπορεί να μας χωρίσει» έγραψε.

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, η Sinead O’ Connor ενημέρωσε το κοινό της ότι δεν θα τραγουδήσει ξανά. «Απλά για να σας ενημερώσω, οι υπαινιγμοί για πιθανές εμφανίσεις μου φέτος ή τον επόμενο χρόνο ή γενικά καποια στιγμή είναι λανθασμένοι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάτι, για το οποίο θα τραγουδήσω».

Αυτό φάνηκε καθαρά στα τελευταία tweets της τραγουδίστριας. Στις 17 Ιουλίου είχε εκφράσει τις σκέψεις της για τελευταία φορά μέσα από τη σελίδα της στο Twitter.

«Από τότε ζω ως απέθαντο πλάσμα της νύχτας. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου, το λυχνάρι της ψυχής μου. Ήμασταν μια ψυχή σε δύο μισά. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που με αγάπησε άνευ όρων. Είμαι χαμένη χωρίς αυτόν».

Στη συνέχεια η Sinead O’ Connor ανέβασε κάποια τραγούδια, που έδειχναν καθαρά την ψυχική της διάθεση. Σε ένα από αυτά ο τίτλος τα έλεγε όλα για το πως ένιωθε. Το τραγούδι αυτό ήταν το περίφημο χιτ του Al Green «How can you mend a broken heart» (Πως μπορείς να φτιάξεις μια σπασμένη καρδιά) και έδειχνε για άλλη μια φορά πως η πληγή στην καρδιά της από την αυτοκτονία του γιου της δεν είχε κλείσει ποτέ.Η τραγουδίστρια δημοσίευσε επίσης μια σειρά από συνδέσμους στο Spotify με επίσης «λυπημένα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου ενός που αφιέρωσε σε «όλες τις μητέρες των παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει».

Γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της

«Όταν ήμουν κοριτσάκι, πέρασα 18 μήνες στο εκπαιδευτικό κέντρο An Grianan, ένα ίδρυμα στο Δουβλίνο για κορίτσια με προβλήματα συμπεριφοράς. Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα “πλυντήρια της Μαγδαληνής”, τα οποία χρηματοδοτεί η Εκκλησία. Δουλεύαμε σε υπόγεια πλένοντας τα ρούχα κληρικών με κρύο νερό και πλάκες σαπούνι. Το An Grianan ήταν προιόν των σχέσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης με το Βατικανό – σχέσεις που ήταν θεσμοθετημένες στο Σύνταγμα ως το 1972. Στα Ιδρύματα για παιδιά με προβλήματα χρησιμοποιούσαν βάναυσες τεχνικές σωφρονισμού. Ο Πάπας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δράση των υφισταμένων του. Εάν καθολικοί ιερωμένοι κακοποιούν παιδιά, δεν είναι το Δουβλίνο που πρέπει να απαντήσει, αλλά η Ρώμη, ξεκινώντας με την αποδοχή της ευθύνης και μια δικαστική έρευνα. Μέχρι τότε, όλοι οι καλοί καθολικοί πρέπει να απέχουν από τη λειτουργία. Ήρθε η στιγμή να διαχωρίσουμε τον Θεό μας από τη θρησκεία και την πίστη μας από τους υποτιθέμενους ηγέτες της» περιέγραφε χαρακτηριστικά η ίδια για το περιστατικό και για την εφηβική της ζωή. 

Η ερμηνεύτρια του «Nothing Compares To You» έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Ο τρίτος της σύζυγος, ο μουσικός Donal Lunny, με τον οποίο είχε αποκτήσει τον αδικοχαμένο Shane, είχε καταθέσει αγωγή προκειμένου να πάρει την κηδεμονία του παιδιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια φτάνει στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών της. Το ίδιο είχε συμβεί και τη δεκαετία του ’90 με τον δεύτερο σύζυγό της και δημοσιογράφο John Waters, για την κηδεμονία της κόρης της Roisin το 1995.

Το 2007 η τραγουδίστρια είχε μιλήσει στην εκπομπή της Oprah και αποκάλυπτε πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ξανά σε ηλικία 33 ετών. Όπως ανέφερε τότε, πάσχει από διπολική διαταραχή. Το 2012 η τραγουδίστρια είχε απευθύνει έκκληση στους θαυμαστές της στο διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια ψυχιάτρου. «Δεν είμαι καλά – κινδυνεύω», σημείωνε τότε.

Άλλωστε, η 54χρονη σήμερα Ιρλανδή είχε πολλές φορές απευθυνθεί στους φανατικούς θαυμαστές της για βοήθεια. Το 2015 με ανάρτησή της στο facebook δηλώνοντας πως βρίσκεται σε ξενοδοχείο «κάπου στην Ιρλανδία» και έχει ήδη πάρει υπερβολική δόση φαρμάκων με στόχο να τελειώσει τη ζωή της. Η ανάρτηση προκάλεσε αναστάτωση, με την αστυνομία της Ιρλανδίας να ανακοινώνει αργότερα πως η τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της και λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Το 2017 κατέγραψε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο από το Νιου Τζέρσι όπου έμενε και με δάκρυα στα μάτια παρακαλούσε τα παιδιά της να έρθουν να τη φροντίσουν και εκλιπαρεί τα εκατομμύρια των ανθρώπων εκεί έξω να μην αμελούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που υποφέρουν από ψυχικές νόσους. «Ζω σε ένα δωμάτιο μοτέλ στον πάτο του Νιου Τζέρσεϊ. Είμαι μόνη μου. Και δεν υπάρχει κανείς στη ζωή μου εκτός από τον γιατρό μου, τον ψυχίατρό μου –ο οποίος είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο και με λέει ήρωα– και δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με κρατάει ζωντανή αυτή τη στιγμή… Και αυτό είναι λίγο άθλιο. Θέλω όλοι να ξέρουν τι μου συμβαίνει και γι’ αυτό γυρίζω αυτό το βίντεο. Η πνευματική ασθένεια δεν είναι όπως τα ναρκωτικά, δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι και το χειρότερο είναι το στίγμα που αφήνει. Ξαφνικά όλοι όσοι υποτίθεται ότι σε αγαπάνε και σε φροντίζουν σου συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι. Είναι σαν κυνήγι μαγισσών» εξομολογούταν. 

 «Με περηφάνια ανακοινώνω ότι έγινα μουσουλμάνα. Αυτή είναι η φυσική κατάληξη του ταξιδιού ενός νοήμονος θεολόγου. Όλη η μελέτη των Γραφών οδηγεί στο Ισλάμ. Κάτι που καθιστά περιττές όλες τις άλλες γραφές» έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση ως Σουχάντα Νταβίτ. Αρκετά χρόνια νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 1999, είχε χειροτονειθεί ιέρεια. Αν και ουδέποτε αναγνωρίστηκε από την Καθολική Εκκλησία, η ίδια έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις ντυμένη ως ιερέας.

Υπενθυμίζεται πως η O’Connor είχε εξαπολύσει επίθεση σε βάρος του κωμικού Arsenio Hall, τον οποίο κατηγορούσε για τον θάνατο του Prince και την παροχή ναρκωτικών στον «πρίγκιπα» της ποπ. «Δύο λέξεις για τις Αρχές που ερευνούν κατά πόσο ο Prince ήταν χρήστης ναρκωτικών και από πότε… Αrsenio Hall. Όποιος φαντάζεται ότι ο Prince δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών, ζει σε μια χώρα των τρελών. Αrsenio, έχω ήδη δώσει κατάθεση εναντίον σου στο αστυνομικό τμήμα του Carver. Να περιμένεις το τηλεφώνημά τους. Ξέρουν επίσης ότι μου έδωσε και εμένα ναρκωτικά κάποια χρόνια πριν στο σπίτι του Έντι Μέρφι. Καλό είναι να αρχίσεις να μαζεύεις τα πράγματά σου», είχε γράψει.

Στο βιβλίο με τον τίτλο Rememberigs είχε κατηγορήσει τον Πρινς για «κακοποιητική συμπεριφορά». Σύμφωνα με την ίδια, ο τραγουδοποιός την κάλεσε στο σπίτι του, το 1991 συγκεκριμένα, ύστερα από τη σύνθεση του κομματιού «Nothing Compares 2 U». Όπως λέει η 54χρονη Ιρλανδή, ο Πρινς, την είχε επιπλήξει για το λεξιλόγιό της στις συνεντεύξεις, ενώ με απαράδεκτο τρόπο, υποτιμώντας τον μπάτλερ του, την υποχρέωσε να φάει σούπα. Όπως είπε ακόμη, ο Πρινς πρότεινε στην ερμηνεύτρια να παίξουν μαξιλαροπόλεμο ώστε να τη χτυπήσει με κάτι αιχμηρό που βρισκόταν στο μαξιλάρι του. Όταν εκείνη έφυγε από την έπαυλή του, ο Prince την ακολούθησε με το αυτοκίνητό του και άρχισε να την κυνηγά.

«Τον αγνόησα λέγοντάς του να πάει να γ@μηθεί και τότε εκείνος πήρε ένα μαξιλάρι και κάτι βαρύ. Βγήκα από το σπίτι τρέχοντας και κρύφτηκα πίσω από ένα δέντρο. Άρχισε να με κυνηγάει, εγώ τον έφτυσα και εκείνος προσπάθησε να με γρονθοκοπήσει. Αναγκάστηκα να χτυπήσω το κουδούνι σε ένα άλλο σπίτι για να κρυφτώ. Έπαιρνε ναρκωτικά…», συνέχισε περιγράφοντας το συμβάν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: