ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ: H αντίδραση του ΚΟΑ για την παρενόχλησης της αθλήτριας-Αναστάτωση στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), σε συνέχεια της ενημέρωσης για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης αθλήτριας, τονίζει την πλήρη δέσμευσή του για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στον αθλητισμό.

Ο ΚΟΑ έχει θεσπίσει συνεργασίες με αρμόδιες υπηρεσίες και υιοθετήσει τον κώδικα πρακτικής για την πρόληψη της παρενόχλησης, ενώ προτρέπει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΚΟΑ δηλώνει έτοιμος να ενημερώσει την αθλήτρια για τη διαδικασία καταγγελίας να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών υπηρεσιών και προγραμμάτων και παρακολουθήσει τη διαχείριση της υπόθεσης από την αρμόδια Ομοσπονδία, διασφαλίζοντας διαφάνεια και δίκαιη αντιμετώπιση.

Ο ΚΟΑ υπογραμμίζει ότι ο διορισμένος Safeguarding Officer, Χάρης Κυρίλλου, είναι υπεύθυνος για την προστασία στον χώρο του αθλητισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο email [email protected] ή στο τηλέφωνο 22897248, με εγγύηση πλήρους εχεμύθειας.

Το περιστατικό που αφορά την καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική παρενόχληση από μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας της, προκάλεσε έντονη αναστάτωση στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου. Η ποδοσφαιρίστρια προχώρησε σε καταγγελία στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), ο οποίος ενημέρωσε μέσω email την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και τον ΚΟΑ, ζητώντας διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ: Βούρκωσε μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη από τη σκηνή του Παττιχείου – «Θα μου λείψει και εμένα…» (Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε απόψε στη συναυλία του...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Γλάδστωνος χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή – Μια μέρα γεμάτη δράσεις

Η οδός Γλάδστωνος στη Λεμεσό αφήνει για λίγο τα...

ΠΣΕΜ: «Η αποχή δεν είναι το τέλος του αγώνα» – Ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με αιχμές προς το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

Related Articles

Popular Categories