ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Εάν ομολογήσει η ποινή θα «πέσει» στα 15 έτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα για το οποίο κρίθηκε προφυλακιστέα η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος μίλησε στο Mega, επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης, εξηγώντας πως η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή. Στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου. Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως επειδή είναι μία ναρκωτική ουσία, οι Αρχές θα πρέπει να συναργαστούν με τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας, «να πάνε στις πιάτσες γιατί από ‘κει πέρα μπορούν να αντληθούν πλούσια στοιχεία για το πώς μετακινήθηκε η κεταμίνη».

Ολοκληρώνοντας, ο δικηγόρος τόνισε πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ: Αγώνας ζωής για τη 37χρονη μητέρα τριών παιδιών – Έρανος για τη θεραπεία της στην Αγγλία

Η ιστορία της 37χρονης Έλενας Αντωνιάδου έχει συγκινήσει το...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για άνδρα που φέρεται να παρενοχλούσε γυναίκες στο Δασούδι – Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται καταγγελία γυναίκας για περιστατικό...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γιατί ένας 16χρονος φέρεται να έβαλε φωτιά σε ιστορική μπυραρία – Η Αστυνομία αναζητεί το κίνητρο

Στη σύλληψη ενός 16χρονου προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο...

Topics

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για άνδρα που φέρεται να παρενοχλούσε γυναίκες στο Δασούδι – Σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται καταγγελία γυναίκας για περιστατικό...

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΖΕΣΤΗ: Νέα κίτρινη προειδοποίηση και 40άρια στο εσωτερικό

Ο καύσωνας συνεχίζει να «ψήνει» την Κύπρο, με το...

Related Articles

Popular Categories