ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Έγινε θέμα και στην «Le Monde»-«Η Ελλάδα μαινόμενη για την Μήδεια της Πάτρας»

Μετά το Reuters, την WashingtonPost και άλλα διεθνή πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται στην υπόθεση της Πάτρας και την Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, έχει τίτλο: «Η Ελλάδα μαινόμενη για την Μήδεια της Πάτρας».

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και τα κενά σε ότι αφορά στην παιδική προστασία, ενώ σημειώνει την απουσία ιατροδικαστών από τα νοσοκομεία. Το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας σημειώνει ότι η «Μήδεια της Πάτρας», όπως την αποκαλούν ελληνικά ΜΜΕ, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες μέσα από το κελί της στον Κορυδαλλό.

Θυμίζει ακόμη ότι η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις διαπίστωσαν την παρουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, ενός ισχυρού παυσίπονου, που πωλείται επίσης στη μαύρη αγορά ως φάρμακο. Η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, μόνη με τη μητέρα της, σε ένα δωμάτιο. Πέθανε μόλις είκοσι λεπτά μετά τη χορήγηση της ουσίας, παρά το γεγονός ότι οι νοσηλευτές την είχαν επισκεφθεί μια ώρα πριν, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της μητέρας. Τον Απρίλιο του 2021, η Τζωρτζίνα είχε ήδη νοσηλευτεί στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων που την είχαν αφήσει τετραπληγική. Η έναρξη της ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία αναζωπύρωσε επίσης την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μία από τις οποίες πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών προ τριετίας από «ηπατική ανεπάρκεια» και η άλλη τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 6 μηνών, λόγω «ασφυξίας», σύμφωνα με τις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Η γαλλική εφημερίδα δεν αφήνει ασχολίαστη ούτε τη ζωντανή αναμετάδοση από ελληνικά δίκτυα του ανοίγματος του τάφου της Τζωρτζίνας για την αφαίρεση του tablet που έβαλε εκεί η Πισπιρίγκου, ούτε τις κραυγές των συγκεντρωμένων έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Αθήνα κατά της 33χρονης, ούτε τα συνθήματα με μαύρα γράμματα «Θάνατος στους παιδοκτόνους» στην πρόσοψη του σπιτιού της στην Πάτρα και φιλοξενεί δηλώσεις της καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Πάντειο, Έφης Λαμπροπούλου περί πρωτόγνωρης για την Ελλάδα φρενίτιδας καθώς «οι περιπτώσεις παιδοκτονίας είναι σπάνιες στην Ελλάδα και η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ έντονη». Η ίδια δηλώνει ανήσυχη με τη φρενίτιδα των ελληνικών ΜΜΕ και των «χούλιγκαν της κοινής γνώμης», που σπεύδουν να καταδικάσουν την Πισπιρίγκου πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη: «Οι καθημερινές αποκαλύψεις, οι διάφορες μαρτυρίες, τα συνεχή σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα υπονομεύουν το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα από τον νόμο στην Ελλάδα να σέβονται αυτό το τεκμήριο, όχι τα ιδιωτικά κανάλια… Αυτό είναι προβληματικό!», λέει στη γαλλική εφημερίδα.

Πίσω από αυτό το δράμα, αρχίζουν επίσης να αναδύονται αρκετά ερωτήματα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της LE Monde. «Οι ιατροδικαστές διερεύνησαν επαρκώς τα αίτια του θανάτου των δύο πρώτων παιδιών; Να ξέρετε ότι στα μισά δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε ιατροδικαστής…», υπογραμμίζει η εγκληματολόγος.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη που κάνει λόγο για σοβαρή υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και περικοπών στον προϋπολογισμό, μια έλλειψη επαρκούς δυναμικού που πιθανώς εξηγεί γιατί δεν παρενέβησαν οι κοινωνικές υπηρεσίες όταν μια ομάδα προστασίας παιδιών κατήγγειλε την Πισπιρίγκου και τον Δασκαλάκη για κακοποίηση στις αρχές το 2014. Και παραθέτει την άποψη της δικηγόρου Μαρίας Ανδριανάκη, σύμφωνα με την οποία είναι «κραυγαλέα η έλλειψη ψυχολόγων, που θα μπορούσαν να σημάνουν συναγερμό σε περιπτώσεις κακοποίησης.

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για ρούχα, είχε 28 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του – Συνελήφθη 19χρονος

Περίπου 28 κιλά κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν λειτουργοί του...

ΚΥΠΡΟΣ: Θύμα εμπορίας ανθρώπων – 19 εργαζόμενοι, τρεις συλλήψεις

Ένα πρόσωπο που έπεσε θύμα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΕΛΕΚΗΣ: Γνώση χωρίς σύνορα, έρευνα για καλύτερη ζωή -(Βίντεο)

Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη την ανώτατη εκπαίδευση; Ποια...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οδηγοί προσοχή προς το Γενικό Νοσοκομείο – Ακινητοποιημένο φορτηγό, επί τόπου γερανός- (Βίντεο)

Αναστάτωση στην κυκλοφορία προκάλεσε η ακινητοποίηση βαρέος οχήματος στον...

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα αποκαλύπτουν τη νέα στρατηγική του Volkswagen Group

Ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αντί για ρούχα, είχε 28 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του – Συνελήφθη 19χρονος

Περίπου 28 κιλά κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν λειτουργοί του...

ΚΥΠΡΟΣ: Θύμα εμπορίας ανθρώπων – 19 εργαζόμενοι, τρεις συλλήψεις

Ένα πρόσωπο που έπεσε θύμα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΕΛΕΚΗΣ: Γνώση χωρίς σύνορα, έρευνα για καλύτερη ζωή -(Βίντεο)

Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη την ανώτατη εκπαίδευση; Ποια...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οδηγοί προσοχή προς το Γενικό Νοσοκομείο – Ακινητοποιημένο φορτηγό, επί τόπου γερανός- (Βίντεο)

Αναστάτωση στην κυκλοφορία προκάλεσε η ακινητοποίηση βαρέος οχήματος στον...

Τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα αποκαλύπτουν τη νέα στρατηγική του Volkswagen Group

Ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ...

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Στο επίκεντρο η «μάχη της πρώτης ώρας» για τους σοβαρά τραυματίες στο ΓΝ Λευκωσίας

Τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης σοβαρών τραυματισμών και τις κρίσιμες...

Η CHR Prime Vehicles παρουσιάζει το νέο Linktour Alumi στο Mall of Engomi

Μια νέα πρόταση στον τομέα της ηλεκτρικής αστικής μετακίνησης...

Κέντρο Τραύματος ΓΝ Λευκωσίας: Καθοριστικός ο ρόλος του στη διαχείριση των σοβαρών τραυματισμών

Η σημασία της άμεσης κινητοποίησης, της εξειδικευμένης γνώσης και...

Related Articles

Popular Categories