fbpx
18.9 C
Nicosia
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΡΕΝΑ ΓΙΑΒΑΣΗ: To κράτος πρέπει να αναλάβει τα μη ιατρικά έξοδα των...

ΡΕΝΑ ΓΙΑΒΑΣΗ: To κράτος πρέπει να αναλάβει τα μη ιατρικά έξοδα των ασθενών και συνοδών τους που μεταβαίνουν στο εξωτερικό. «Για 19 μήνες είμαστε στο εξωτερικό για περίθαλψη…»

-

Το καίριο θέμα που ταλανίζει πάρα πολλούς Κύπριους ασθενείς και τους συνοδούς τους επαναφέρει στην δημοσιότητα η Ρένα Γιαβάση, η οποία εδώ και 19 μήνες βρίσκεται στην Γερμανία χωρίς ωστόσο να γνωρίζει πότε θα ξανάρθει στην πατρίδα της μαζί με τον γιο της.

Μια πρόταση που ενέγραψε στην Βουλή και η οποία στόχο έχει να βοηθήσει οικονομικά τους ασθενείς και τους συνοδούς τους που βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς σκοπούς έθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου χαροποιεί ιδιαίτερα τους παθόντες και στους συνοδούς τους, οι οποίοι πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με το χείλος της καταστροφής αφού εκτός από το ιατρικό τους θέμα έχουν να σκεφτούν και το οικονομικό.

Σύμφωνα με την Ρένα Γιαβάση, οι ασθενείς που παραπέμπονται από το Κράτος για θεραπεία στο εξωτερικό έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλά προβλήματα ιδιαίτερα το οικονομικό μέρος, οι γονείς που συνοδεύουν το παιδί τους είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν και οι δύο τις δουλειές τους για να μεταβούν στο εξωτερικό αφήνοντας πολλές φορές πίσω τα υπόλοιπα παιδιά τους στην Κύπρο. Αυτό έχει έως συνεπεία τα έξοδα διαβίωσης να πολλαπλασιάζονται ενώ πολλές φορές η διαμονή τους στο εξωτερικό είναι ασύμφορη.

Όπως πληροφορούμαστε η Ρένα Γιαβάση εδώ και 19 μήνες βρίσκεται στο εξωτερικό μαζί με το γιο της ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει ακριβώς πότε θα επιστρέψει πίσω στην Κύπρο.

«Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να εργαστεί ο γονιός γιατί δυστυχώς η κάθε ημέρα είναι μια πάλη επιβίωσης του παιδιού του. Δεν τα αναφέρω αυτά για να προκαλέσω τον οίκτο. Τουναντίον, τα γράφω γιατί πολλές φορές οι οικογένειες αναγκάζονται να περιφέρουν τον πόνο τους για να προκαλέσουν τον οίκτο της κοινωνίας για να τους προσφέρει χρήματα μέσω φιλανθρωπίας. Για τούτο και είναι παράκληση όπως στηριχθεί η πρόταση του βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου για την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων των ασθενών και των συνοδών τους, οι οποίοι παραπέμπονται από το κράτος στο εξωτερικό για θεραπεία»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: