Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
7.2 C
Cyprus

ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥΣ: Μια καταγγελία που πρέπει να μας προβληματίσει-«Δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα…»-(Φώτο)

- Advertisement -

Με το δικό της μοναδικό τρόπο, η Ραφαέλλα Μιλτιάδους η οποία βρίσκεται καθηλωμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι αλλά ποτέ της δεν έχασε το χαμόγελο από τα χείλη της, προέβη σε μια καταγγελία που δείχνει ότι δεν υπάρχει πουθενά ανθρωπιά ούτε εταιρείες έχουν ενσυναίσθηση και επαγγελματισμό βάση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 «Αγαπητή μου (Η Ραφαέλλα γράφει το όνομα της αεροπορικής εταιρείας)

Πήρα τον χρόνο μου πριν σου γράψω όσα θέλω να σου πω και αποφάσισα μέρα που είναι να σε ευχαριστήσω δημοσίως. Να σε ευχαριστήσω που την περασμένη Πέμπτη 2 Μαρτίου ώρα 18:20, η υπεύθυνη σου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μου ανακοίνωσε ότι δε δικαιούμαι να επιβιβαστώ στην πτήση CY312 για Αθήνα, καθώς ταξίδευα ασυνόδευτη, ανάπηρη γυναίκα!

Το πρόβλημα – σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς σου – εναπόκειτο στο ότι δεν είχα συνοδό και δεν μπορώ να κάνω βηματάκια στην καμπίνα του αεροσκάφους σου, άρα αυτομάτως δεν έχω θέση σε αυτό.

Να σε ευχαριστήσω επίσης, που η επίσημη ιστοσελίδα σου δε μου έδωσε την ευκαιρία 1. να σου πω ότι έχω κινητικά προβλήματα και 2. ότι λόγω αυτών χρειάζομαι το ειδικά προσαρμοσμένο αμαξίδιο για να με μεταφέρεις στη θέση μου από την πόρτα του αεροσκάφους σου. Κι άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ που με αναγκάζεις να ταξιδεύω με συνοδό, ενώ είμαι ένα απολύτως λειτουργικό άτομο και κυριότερα που δε με ενημέρωσες για αυτή μου την “υποχρέωσή” ούτε όταν έκλεινα το εισιτήριό μου, ούτε κατά το check-in, αλλά προτίμησες να μου το ανακοινώσεις εκβιαστικά μία ώρα πριν από την πτήση μου στην Πύλη 27.

Αγαπητή μου … την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας σου ήρθα αντιμέτωπη με μια πρωτοφανέστατη διάκριση, που καταπάτουσε κάθε δικαίωμα μου για ισότιμη αντιμετώπιση, συμπεριληπτικότητα και ελευθερία. Να είσαι σίγουρη ότι θα τα ξαναπούμε, γιατί τέτοιοι κανονισμοί δε θα έπρεπε να είχαν θέση εν έτει 2023 στη χώρα μας, και ούτε να αποτελούν εμπόδιο στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς. Τέλος, χαίρομαι που χαίρεσαι για την ημέρα της γυναίκας και κάνεις ένα φανταστικό Giveaway με τίτλο «Sky is the limit», αλλά προτείνω να προσθέσεις μια μικρή υποσημείωση:

*Sky is the limit, εκτός αν είσαι ανάπηρος/η και δεν έχεις συνοδό.

Υ.Γ. Την αγάπη μου στους συνταξιδιώτες μου προσφέρθηκαν να γίνουν ο περιβόητος συνοδός!»

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories