ΠYΡΚΑΓΙΕΣ: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και εθελοντές στην Ελλάδα -Δύσκολη η κατάσταση στην Ρόδο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τέταρτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές και οι κάτοικοι. Σύμφωνα με τα ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η φωτιά στην Ρόδο, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Σπάρτη, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις στην Δυτική Αττική και στο Λουτράκι.

Στη Ρόδο,  η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στη Δυτική Αττική, η κατάσταση είναι βελτιωμένη. Παρόλα αυτά παραμένουν στα μέτωπα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Στο Λουτράκι, η κατάσταση είναι πολύ καλή, με την πυροσβεστική να είναι ακόμα σε επιφυλακή αν και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Στη Σπάρτη, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Λευκόχωμα, βρίσκεται σε ύφεση χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, κατοικιών και επιχειρήσεων είναι το αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές των ημερών αυτών, την ώρα που ο καύσωνας «Κλέων» μπαίνει από σήμερα στην δεύτερη φάση.

Στην Ελλάδα εντός της ημέρας (20/7) αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Επιπρόσθετα σε συνέχεια του αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για εναέρια συνδρομή, η Ελλάδα υπέβαλε την Τρίτη (18/7) επιπρόσθετο αίτημα για αποστολή πεζοπόρων τμημάτων και πυροσβεστικών οχημάτων.

• Η Πολωνία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 149 πυροσβέστες, καθώς και 49 οχήματα

• Η Ρουμανία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 40 πυροσβέστες, καθώς και 5 οχήματα

• Η Σλοβακία, η οποία προσέφερε πεζοπόρο τμήμα με 31 πυροσβέστες και 15 οχήματα.

Οι πρώτοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία έφθασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ οι σχετικές αποστολές, συνοδεία των πυροσβεστικών οχημάτων, αναμένεται να βρίσκονται στο σύνολό τους στην Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή.

Αναφορικά με την εναέρια ευρωπαϊκή συνδρομή, υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη εστάλησαν στη Ελλάδα συνολικά τέσσερα αεροσκάφη CL-415 μέσω του rescEU, δύο από την Ιταλία και δύο από τη Γαλλία, τα οποία, συμμετείχαν κανονικά την Τετάρτη στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Hot this week

Πίσω από τη γεύση: Στην καρδιά του Culinary Centre της Columbia Hospitality

Στην καρδιά της γαστρονομικής ταυτότητας της Columbia Hospitality βρίσκεται...

ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ: Drone στους ψεκασμούς – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο επίκεντρο μέχρι την Παρασκευή-(Βίντεο)

Επιπλέον ψεκασμοί με drone πραγματοποιούνται από σήμερα, Τετάρτη 23...

AGORA: Στα Δικαστήρια η Άμεση Δημοκρατία για το πρόστιμο των €6.000

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαφορά για την πλατφόρμα Agora,...

Οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού συνεχίζονται έως τις 15 Οκτωβρίου

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (University of Limassol – UoL) ενημερώνει...

H Εurobank σάς φέρνει πιο κοντά στο σπίτι των ονείρων σας

Mε το νέο MyHome Guide η αίτηση στεγαστικού δανείου...

Topics

Πίσω από τη γεύση: Στην καρδιά του Culinary Centre της Columbia Hospitality

Στην καρδιά της γαστρονομικής ταυτότητας της Columbia Hospitality βρίσκεται...

AGORA: Στα Δικαστήρια η Άμεση Δημοκρατία για το πρόστιμο των €6.000

Στα δικαστήρια μεταφέρεται η διαφορά για την πλατφόρμα Agora,...

Οι εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού συνεχίζονται έως τις 15 Οκτωβρίου

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (University of Limassol – UoL) ενημερώνει...

H Εurobank σάς φέρνει πιο κοντά στο σπίτι των ονείρων σας

Mε το νέο MyHome Guide η αίτηση στεγαστικού δανείου...

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2026: Ημερίδα «Ασφαλής Φροντίδα, για μια Ζωή» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διοργάνωσε...

Related Articles

Popular Categories