25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πέντε ετών παιδί πίσω από την καταστροφή - Η μητέρα...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πέντε ετών παιδί πίσω από την καταστροφή – Η μητέρα αρχικά προσπάθησε να παραπλανήσει την Αστυνομία

-

Μια απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το περιστατικό βρισκόταν ένα παιδί μόλις πέντε ετών.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι σε ξηρά χόρτα στην περιοχή Σούνι-Ζανακιά στην επαρχία Λεμεσού, προκάλεσε την καταστροφή πέντε εκταρίων γης και σημαντικές ζημιές σε υποστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, το μικρό παιδί φέρεται να έπαιζε με έναν αναπτήρα κοντά σε ξηρά χόρτα, κάτι που οδήγησε στην εκδήλωση της φωτιάς.

Αρχικά, η μητέρα του παιδιού προσπάθησε να απομακρύνει τις ευθύνες, καταθέτοντας ότι είδε ένα άσπρο όχημα να απομακρύνεται από την περιοχή την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Ωστόσο, οι μαρτυρίες που ακολούθησαν διαψεύδουν τον ισχυρισμό της.

Μετά από εκ νέου ανάκριση, η μητέρα παραδέχτηκε ότι ο πεντάχρονος γιος της ήταν εκείνος που έπαιζε με τον αναπτήρα. Η γυναίκα κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ εναντίον της διερευνώνται αδικήματα για διάδοση ψευδών πληροφοριών στην Αστυνομία και έκθεση του ανήλικου παιδιού της σε κίνδυνο που μπορούσε να προκαλέσει άσκοπη βλάβη στην υγεία του.

Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δέντρα, χαρακτηρίστηκε διαχειρίσιμη από τις πυροσβεστικές αρχές, αλλά οι ζημιές που προκλήθηκαν σε υποστατικά της περιοχής ήταν σημαντικές. Η διερεύνηση του περιστατικού συνεχίζεται, ενώ οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους γονείς για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...