ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: Μετά από 13 χρόνια, πάει Ολομέλεια η ταυτοποίηση κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων

Στην Ολομέλεια θα οδηγηθεί μετά από 13 σχεδόν χρόνια, Πρόταση Νόμου που αφορά την ταυτοποίηση των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων.

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από το 2009 και το 2020 ενώ ήταν λίγο πριν την κατάθεση της στην Ολομέλεια, αποσύρθηκε. Πλέον, η συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα, όπως δήλωσαν οι Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μεταφορών, θα ολοκληρωθεί και η Πρόταση θα πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση ή καταψήφιση. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Μουσιούττας είπε πως αυτή η πρόταση Νόμου είχε κατατεθεί από προηγούμενη σύνοδο από τους Άγγελο Βότση και Γιώργο Προκοπίου, με τη συζήτηση να ξεκινά το 2009. Είπε πως η Πρόταση είχε φτάσει στα τελικά της στάδια αλλά για λόγους που ο ίδιος δεν γνωρίζει, δεν παραπέμφθηκε για ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ανέφερε πως αυτή η Πρόταση Νόμου, ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο, θα τεθεί σύντομα στην Ολομέλεια, όπου τα κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν θετικά ή αρνητικά. Η Πρόταση αναφέρει πως για τις προπληρωμένες κάρτες θα υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία ο κάτοχος θα πρέπει να δίδει εκεί που την αγοράζει ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Με την ταυτοποίηση αυτή, είπε, θα μειωθούν τα ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα αλλά και η Αστυνομία στην πάταξη του εγκλήματος.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής είπε πως το 2020 η Πρόταση ήταν έτοιμη να οδηγηθεί στην Ολομέλεια και για κάποιους λόγους αυτό δεν έγινε. Η Πρόταση πρέπει να οδηγηθεί στην Ολομέλεια του σώματος είτε για ψήφιση είτε για καταψήφιση», είπε, και σημείωσε πως τα όποια προβλήματα έχουν τεθεί από πλευράς των παρόχων, υπάρχουν πρακτικοί και τεχνικοί τρόποι αντιμετώπισης τους. Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός νομοσχεδίου που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 2009. Αντιλαμβανόμαστε το οικονομικό σκέλος το οποίο μπορεί να πληρώσουν οι εταιρείες χάνοντας πελάτες, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε ότι συμβάλλουμε στην πάταξη του εγκλήματος, είπε ο κ. Σαββίδης και εξέφρασε την ελπίδα το νομοσχέδιο να βρεθεί σύντομα ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Hot this week

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Κάθε χρόνο τα ίδια – Κλιματιστικά στο 50%-60% και λυόμενες που έγιναν μόνιμες

Με τα γνωστά προβλήματα και τις ίδιες εκκρεμότητες ανοίγουν...

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Συστάσεις προς τους κυνηγούς με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, σήμερα Κυριακή 23...

ΚΑΙΡΟΣ: Σκαρφαλώνει στους 39°C η θερμοκρασία – Πότε και πού έρχονται βροχές

Καλοκαιρινό θα παραμείνει σήμερα το σκηνικό του καιρού στην...

ΛΙΖΑ ΣΝΑΪΝΤΕΡ: Τα εντυπωσιακά άλματα της αθλήτριας του parkour – Το «επικίνδυνο» άθλημα που κερδίζει έδαφος και στην Κύπρο-(Βίντεο)

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Άλματα, περιστροφές, σκαρφάλωμα σε τοίχους...

Topics

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Συστάσεις προς τους κυνηγούς με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, σήμερα Κυριακή 23...

ΚΑΙΡΟΣ: Σκαρφαλώνει στους 39°C η θερμοκρασία – Πότε και πού έρχονται βροχές

Καλοκαιρινό θα παραμείνει σήμερα το σκηνικό του καιρού στην...

ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 17.000 κυνηγοί πριν βγουν στην ύπαιθρο

Μεγάλη είναι η προσοχή που απαιτείται από τους περίπου...

4ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: Τη Δευτέρα η νεκροτομή – Στο μικροσκόπιο τα αίτια του θανάτου του-(Βίντεο)

Στη νεκροτομή στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για την υπόθεση...

Related Articles

Popular Categories