fbpx
29.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ»: Για πρώτη φορά βραβεύτηκε παράσταση στην Τουρκία -Βραβεύτηκε η...

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ»: Για πρώτη φορά βραβεύτηκε παράσταση στην Τουρκία -Βραβεύτηκε η θεατρική ομάδα «ΑντίΛογος» (Φώτο)

-

Για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη και το Βραβείο Α ανδρικού Ρόλου.

Η παράσταση της διασκευής του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ στην κυπριακή, ελληνική και τουρκική, διάλεκτο, από το Θέατρο ΑντίΛογος, θριάμβευσε στην τελετή βράβευσης του Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη. Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος 15 θεατρικά έργα από χώρες όπως η Ρωσία, ο Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ουκρανία. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Κώστας Συλβέστρος και το βραβείο καλύτερου Α ανδρικού ρόλου εξ ημισείας οι Γιώργος Κυριάκου και Ιζέλ Σεϊλανί.

Σε προχθεσινό δημοσίευμα μας είχαμε αναφερθεί στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία ανεβαίνοντας στο Δημοτικό θέατρο στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα, στην σελίδα του θέατρου Αντίλογος δημοσιεύτηκε ότι το έργο βραβεύτηκε με δύο αξιόλογα βραβεία. Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Συλβέστρου όταν ανέβηκε στην σκηνή να παραλάβει το βραβείο σκηνοθεσίας αλλά και τα βραβεία των ηθοποιών Γιώργου Κυριάκου και Ιζέλ Σεϊλανί διευκρίνισε ότι όλη η ομάδα δουλεύει για την ειρήνη και την αγάπη για την Κύπρο.  

 «Ας κάνουμε μαζί τέχνη και θέατρο, όχι πολέμους. Δεν πιστεύω ακόμη αυτό που ζω εδώ».

Από την πλευρά του, στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Μάλτεπε Αλί Κιλίτς, δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι «Εγώ βλέπω την Κύπρο σαν μία, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ενωμένη, πιστεύω ότι μπορούν να ζήσουν όλοι οι Κύπριοι μαζί, ότι μπορούν να καταργηθούν τα σύνορα, φτάνει να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις και τα τείχη που έχουμε στα κεφάλια μας. Οι πολιτικοί πότε πότε μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι, να αντιπαρατεθούν, αλλά η αδελφοσύνη των λαών μπορεί να τορπιλίζει τη διαφωνία αυτή των πολιτικών, να την τερματίσει πιστεύω. Όπως και στην Κύπρο, εγώ την βλέπω σαν μία ενιαία την Κύπρο».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήρθαν από τον ε/κ τομέα, για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αυτούς τους αδελφούς εδώ, και ένας φίλος μας εδώ πήρε ταυτόχρονα δύο βραβεία. Αυτό δείχνει το εξής: Όταν συμπεριφέρεστε χωρίς προκατάληψη, όταν βλέπετε τους ανθρώπους χωρίς προκατάληψη, όταν κινείστε με την τέχνη και τον πολιτισμό, όταν γκρεμίζετε τα τείχη στα κεφάλια μας, μπορείτε να βάζετε την υπογραφή σας κάτω από όμορφα πράγματα».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: