ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ-ΑΝΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: ANΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Περηφάνια νιώθουμε για τους δύο Κύπριους αθλητές τους Παύλο Κοντίδη και Άντρη Ελευθερίου, οι οποίοι αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Παύλος Κοντίδης κατέλαβε την 4η θέση και η Άντρη Ελευθερίου την 7η, έτσι, οι Κύπριοι Ολυμπιονίκες, που έλαβαν μέρος με την κυπριακή σημαία από το 1980 μέχρι το 2021, σε 11 παρουσίες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, ανήλθαν στους δώδεκα (12). Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ, Αργύρη Αργυρού, τρεις φορές Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης και από δύο οι Γιώργος Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου. Ο πρώτος Κύπριος αθλητής που αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης, αγωνιζόμενος με την κυπριακή σημαία (από το 1980 δηλαδή και μετά), ήταν ο Αντώνης Ανδρέου στο σκιτ, όταν το 2000 στο Σίδνεϊ κατέλαβε την 8η θέση. Σύμπτωση, πως και τότε, όπως ο Αχιλλέως στο Τόκιο του οποίου είναι προπονητής, είχε 122/125 δίσκους στα προκριματικά και έχασε την πρόκρισή του για τον τελικό στα σιουτ – οφ. Στην Αθήνα, το 2004, ήταν η σειρά του Γιώργου Αχιλλέως να μπει στην οκτάδα (8ος) στο σκιτ, με 121/125 δίσκους.

Στο Πεκίνο το 2008 ήρθαν τα πρώτα δυνατά χτυποκάρδια, και πάλι στο σκιτ της σκοποβολής. Οι Αντώνης Νικολαΐδης και Γιώργος Αχιλλέως μπήκαν στον τελικό του αγωνίσματός τους και έφτασαν πολύ κοντά στο πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου. Ο Νικολαΐδης έχασε το χάλκινο στα σιουτ – οφ από τον Γάλλο Τεράς, καταλαμβάνοντας την 4η θέση (144/150), ενώ ο Αχιλλέως έμεινε στην 5η (143/150). Στο σκιτ γυναικών, αναδείχθηκε άλλη μία Ολυμπιονίκης, η Άντρη Ελευθερίου, η οποία κατετάγη 7η με 67/75 δίσκους.

Το 2012 ο Παύλος Κοντίδης άνοιξε τα πανιά για το πρώτο κυπριακό Ολυμπιακό μετάλλιο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στα Λέιζερ της Ιστιοπλοΐας. Μέχρι σήμερα παραμένει η πιο μεγάλη στιγμή του κυπριακού αθλητισμού και το μοναδικό μετάλλιο (αργυρό) της Κύπρου. Τότε, στα παράλια του Γουέιμουθ και Πόρτλαντ, στις 6 Αυγούστου 2012, σύσσωμος ο κυπριακός Ελληνισμός πανηγύριζε το τεράστιο κατόρθωμα του Παύλου Κοντίδη, ο οποίος έβαλε για πρώτη φορά την κυπριακή σημαία σε ιστό απονομών σε Ολυμπιακούς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους. Στο Τόκιο ο Παύλος Κοντίδης κατέκτησε την 4η θέση και η Άντρη Ελευθερίου την 7η, ενώ δύο αθλητές έφτασαν μίαν ανάσα από την οκτάδα: Ο Γιώργος Αχιλλέως ήταν 9ος στο σκιτ και ο Μάριος Γεωργίου 9ος στο μονόζυγο της ενόργανης γυμναστικής.

Hot this week

«Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΦΥΓΕ… ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»: Η ιστορία του «Ζήσε… Αγάπα… Χαμογέλα…»

Υπάρχουν ιστορίες που ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει....

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά από σύγκρουση 5 οχημάτων – Παραμένει πυκνή κίνηση

Δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύγκρουση ενοικιαζόμενου οχήματος με λεωφορείο της OSEA στον κυκλικό κόμβο -(Βίντεο)

Σύγκρουση μεταξύ ενοικιαζόμενου οχήματος και δημόσιου λεωφορείου της OSEA...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ–ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Σύγκρουση πέντε οχημάτων – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

Σύγκρουση πέντε οχημάτων σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας –...

Topics

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σύγκρουση ενοικιαζόμενου οχήματος με λεωφορείο της OSEA στον κυκλικό κόμβο -(Βίντεο)

Σύγκρουση μεταξύ ενοικιαζόμενου οχήματος και δημόσιου λεωφορείου της OSEA...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ–ΡΙΖΟΕΛΙΑ: Σύγκρουση πέντε οχημάτων – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

Σύγκρουση πέντε οχημάτων σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας –...

ΟΔΗΓΟΣ: Πώς να κάνεις τον σκύλο σου να αγαπήσει τη θάλασσα, βήμα-βήμα

Με την άφιξη του καλοκαιριού, οι επισκέψεις στην παραλία...

Related Articles

Popular Categories