Η Μαλένα, η Τζωρτζίνα κι η Ιριδα βρέθηκαν σε «περίεργες θέσεις», χωρίς πνοή στο κρεβάτι τους από γιατρούς και συγγενείς. Η μοιραία, καθοριστική νέα σύμπτωση στα δραματικά περιστατικά . Οι ύποπτες αλλαγές «θέσης» στους θανάτους και στα σημαντικά επεισόδια υγείας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, δίνoυννέες διαστάσεις στην δραματική αυτή υπόθεση και πολλαπλασιάζει της υπόνοιες για την 33χρονη ήδη κατηγορούμενη μητέρας τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στον θάνατο της επτα μηνών Ιριδας τον Μαρτιο του 2021 στο οικογενειακό σπίτι στην οδό Μπιζανίου, στην ανακοπή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 αλλά και στον θάνατο της 3,5 χρονών Μαλένας τον Μάρτιο του 2019 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς» υπάρχουν κρίσιμες καταθέσεις ότι τα κορίτσια που βρεθηκαν άπνοα, είχαν αλλάξει περιέργως θέση στο κρεβάτι τους, από τότε που τα είχε αφήσει η μητέρα τους είτε για να ειδοποιήσει γιατρούς ή για να πέσει να κοιμηθεί.
Κάτι που εξετάζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και νομικούς αν σχετίζεται με «την πιθανή προσπάθεια των παιδιών να κρατηθούν στην ζωή, κάνοντας ημιθανή τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις, μετά την πιθανή σφοδρή προσπάθεια την μητέρας τους να τα σκοτώσει» Κι αφού βεβαίως δεν είναι απολύτως σαφές σε τι κατάσταση τα είχε αφήσει τελευταία φορά η μητέρα τους.
Σε αναφορές λοιπόν για περίεργη μεταβολή της θέσης της ατυχης Τζωρτζίνας που βρέθηκε στην μέση του κρεβατιού και μάλιστα χωρίς παροχή οξυγόνου προχώρησαν οι γιατροί του Καραμανδανείου Νοσοκομείου όταν έσπευσαν στο δωμάτιο της μετα από νωχελική καθυστερημένη ενημέρωση τους από την Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «κτυπάει το οξύμετρο». Όπως έχουν ενδεικτικά καταθέσει οι γιατροί για τις ώρες που έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα (ΣΣ τελικώς πέθανε από χορήγηση κεταμίνης τον Ιανουάριο του 2022) «πήγαν στο δωμάτιο και βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν. Είδαμε την Τζωρτζίνα περίεργος στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Και το παλμικό οξύμετρο δεν είχε καμία ένδειξη».
Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να προκύπτει και για την επτά μηνών Ίριδα με βάση την πρόσφατη κατάθεση της αδελφής της Δήμητρας Πισπιρίγκου για την θέση που βρήκε το μωρό (ΣΣ: Χωρίς σφυγμό, μελανιασμένο) γύρω στις 10.30 το πρωί στην κούνια του.
«Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια της προς την μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας, αλλά προς τα πάνω. Την Ίριδα την βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι. Μάλιστα το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς το δεξί χέρι της Ιριδας. Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο. Δεν είδα που ακριβώς την έβαλε για ύπνο, αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος. Όχι κάθετα. Επίσης σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο».
Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει και στον θάνατο της Μαλένας όπου υπάρχει η περιγραφή της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου που αναφέρει ότι «στις 16.40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της κι έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση , είχε ξαναπάρει τα το πανάκι στα χερια της και τα χείλη της ήταν μπλέ». Με κύριο ζητούμενο πως βρέθηκε το παιδί που το είχε –σύμφωνα με την περιγραφή της- αφήσει ακίνητο και κανονικά τοποθετημένο στο κρεβάτι με τα πανάκια να τα έχει πάρει από το χέρι του, σε άλλη θέση, γυρισμένο και με τα πανάκια πάλι στα χέρια του».
Πηγή: in.gr