ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Mε φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν στην πόλη του Φωτός-Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής η Καρολίνα Πελενδρίτου-(Βίντεο)

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη του Παρισιού, που για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενεί το σπουδαίο αυτό γεγονός.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου, κορυφαία αθλήτρια της κολύμβησης και τρεις φορές Παραολυμπιονίκης, είχε την τιμή να είναι η σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής. Η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ίδια όσο και για την Κύπρο, που εκπροσωπείται από μια αθλήτρια με εξαιρετικές επιτυχίες στον αθλητισμό.

Περίπου 30.000 θεατές παρακολούθησαν την τρίωρη τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Place de la Concorde, μεταμορφωμένη ειδικά για την περίσταση.

Η τελετή, που σχεδιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Τομά Ζολί, ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία της. Η τελετή της εκδήλωσης αντί να πραγματοποιηθεί σε παραδοσιακό στάδιο, όπως συνήθως συμβαίνει, πραγματοποιήθηκε σε ένα «αστικό πάρκο» που στήθηκε στην καρδιά του Παρισιού, έναν χώρο που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για διάφορα αθλήματα, όπως το skateboarding, το freestyle BMX, το μπάσκετ 3×3 και το breaking.

Η τελετή έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων, που θα διαρκέσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με αθλητές από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες και το ακατάβλητο πνεύμα τους.

Η Τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France, όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, και θα λάβει τη μορφή μιας μεγάλης ηλεκτροσυναυλίας, με 24 καλλιτέχνες και DJs, συμπεριλαμβανομένων των Ζαν Μισέλ Ζαρ, Κάσιους και Καβίνσκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θα υπάρχουν διερμηνείες LSF (γαλλική νοηματική γλώσσα), αλλά και υπότιτλοι στην γαλλική και την αγγλική γλώσσα, «ζωντανά» για το κοινό και τους αθλητές, καθώς και ηχητική περιγραφή στα αγγλικά και τα γαλλικά. Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους τύπους αναπηρίας. Συγκεκριμένες θέσεις παρέχονται από το εκδοτήριο εισιτηρίων για άτομα με αναπηρία, συγκεκριμένα σε αναπηρικά αμαξίδια ή συνοδούς, με τιμές που κυμαίνονται από 150 έως 700 ευρώ στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται, ότι περίπου 15.000 μέλη της αστυνομίας προσλήφθηκαν για την Τελετή Εναρξης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Hot this week

ΑμεΑ: Έντονες αντιδράσεις για τη νέα νομοθεσία – «Χωρίς διαβούλευση και με σοβαρές ελλείψεις»

Την έντονη ανησυχία της για πρόνοιες της νέας νομοθεσίας...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Η Αστυνομία διαψεύδει ότι είχε συνάντηση με την ηγεσία

Η Αστυνομία προχώρησε σε διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο...

ARTEMIS II: Η στιγμή που πάγωσε το πλήρωμα – Ολόκληρη η Γη σε μία ματιά-(Φώτο)

Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από την αποστολή...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πασχαλινή εκδήλωση για όλη την οικογένεια -Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Δήμος Λεμεσού ετοιμάζει Πασχαλινές εκπλήξεις που θα προσφέρουν...

Topics

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Η Αστυνομία διαψεύδει ότι είχε συνάντηση με την ηγεσία

Η Αστυνομία προχώρησε σε διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο...

ARTEMIS II: Η στιγμή που πάγωσε το πλήρωμα – Ολόκληρη η Γη σε μία ματιά-(Φώτο)

Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από την αποστολή...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ: Πασχαλινή εκδήλωση για όλη την οικογένεια -Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Δήμος Λεμεσού ετοιμάζει Πασχαλινές εκπλήξεις που θα προσφέρουν...

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αποζημίωση σε συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δημοσίευσε την απόφαση Α2847/2026, με...

Related Articles

Popular Categories