23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Mε φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν στην πόλη του Φωτός-Σημαιοφόρος της κυπριακής...

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Mε φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησαν στην πόλη του Φωτός-Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής η Καρολίνα Πελενδρίτου-(Βίντεο)

-

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη του Παρισιού, που για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενεί το σπουδαίο αυτό γεγονός.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου, κορυφαία αθλήτρια της κολύμβησης και τρεις φορές Παραολυμπιονίκης, είχε την τιμή να είναι η σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής. Η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ίδια όσο και για την Κύπρο, που εκπροσωπείται από μια αθλήτρια με εξαιρετικές επιτυχίες στον αθλητισμό.

Περίπου 30.000 θεατές παρακολούθησαν την τρίωρη τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Place de la Concorde, μεταμορφωμένη ειδικά για την περίσταση.

Η τελετή, που σχεδιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Τομά Ζολί, ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία της. Η τελετή της εκδήλωσης αντί να πραγματοποιηθεί σε παραδοσιακό στάδιο, όπως συνήθως συμβαίνει, πραγματοποιήθηκε σε ένα «αστικό πάρκο» που στήθηκε στην καρδιά του Παρισιού, έναν χώρο που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για διάφορα αθλήματα, όπως το skateboarding, το freestyle BMX, το μπάσκετ 3×3 και το breaking.

Η τελετή έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων, που θα διαρκέσουν έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με αθλητές από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα, επιδεικνύοντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες και το ακατάβλητο πνεύμα τους.

Η Τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France, όπως αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων, και θα λάβει τη μορφή μιας μεγάλης ηλεκτροσυναυλίας, με 24 καλλιτέχνες και DJs, συμπεριλαμβανομένων των Ζαν Μισέλ Ζαρ, Κάσιους και Καβίνσκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θα υπάρχουν διερμηνείες LSF (γαλλική νοηματική γλώσσα), αλλά και υπότιτλοι στην γαλλική και την αγγλική γλώσσα, «ζωντανά» για το κοινό και τους αθλητές, καθώς και ηχητική περιγραφή στα αγγλικά και τα γαλλικά. Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους τύπους αναπηρίας. Συγκεκριμένες θέσεις παρέχονται από το εκδοτήριο εισιτηρίων για άτομα με αναπηρία, συγκεκριμένα σε αναπηρικά αμαξίδια ή συνοδούς, με τιμές που κυμαίνονται από 150 έως 700 ευρώ στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται, ότι περίπου 15.000 μέλη της αστυνομίας προσλήφθηκαν για την Τελετή Εναρξης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

KΩΣΤΑΣ ΣΧΟΙΝΙΟΥ: Στο Προεδρικό για να παραλάβει τιμητικό βραβείο για την...

Η παιδική σκηνή του Δώρου Κυριακίδη και του Κώστα Σχοινιού τιμήθηκε για την πολύτιμη προσφορά της στο φιλανθρωπικό έργο του Telethon.Ο Κώστας Σχοινιού,...