fbpx
28.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ: H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΩΣ ΛΕΦΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ: H ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΩΣ ΛΕΦΟΥ

-

Η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου των «Χρυσών Συνταγών», μας συστήνει για σήμερα να δοκιμάσουμε τους παραδοσιακούς κεφτέδες της. Απλά, χρειαζόμαστε να βάλουμε εκτός από τα υλικά και λίγο κέφι και μαεστρία.

ΥΛΙΚΑ
600γρ. κιμά χοιρινό
800γρ. πατάτες
3 μεγάλες φέτες (160γρ.) ψωμί με την κόρα
½ φλ. (125ml) νερό
¾ φλ. (100γρ.) ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλάκι (7γρ.) κανέλα
½ κουταλάκι (2γρ.) μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά (3 γρ.) αποξηραμένο δυόσμο
¾ φλ. (40γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κοφτά κουταλάκια (15γρ.) αλάτι
2 αυγά
μπόλικο σπορέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε στη λεπτή μεριά του τρίφτη. (Θα έχετε 3 φλιτζάνια δηλαδή 660γρ. τριμμένη πατάτα). Δεν στύβετε την πατάτα εκτός και αν είναι φρέσκια και έχει πάρα πολύ ζουμί. Στη συνέχεια, κόβετε τις φέτες ψωμιού σε μικρά τετραγωνάκια (θα έχετε περίπου 2 2/3 φλ.) και ρίχνετε από πάνω το νερό να μουλιάσει. Ούτε αυτό το στραγγίζετε.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί που έχετε μουλιάσει, τις τριμμένες πατάτες, το κρεμμύδι, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, το δυόσμο, το μαϊντανό και τα αυγά. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά το μίγμα και πλάθετε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού. Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει βάζετε τους κεφτέδες. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε και από την άλλη. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το επιπλέον λάδι.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σε μια αλλιώτικη εκδοχή της- (Βίντεο)

Η τηλεμαγείρισσα, Χρύσω Λέφου είναι γνωστή για τις δημιουργικές της προσεγγίσεις στη μαγειρική. Προσθέτει ή αλλάζει συστατικά, χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία...