fbpx
16.9 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: Αστροβραδιά στην Κυπερούντα-Βροχή Διαττόντων αστέρων

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ: Αστροβραδιά στην Κυπερούντα-Βροχή Διαττόντων αστέρων

-

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Περσείδες έρχονται μαζί με ένα όμορφο Φεγγάρι. Όσοι είναι λάτρεις του φεγγαριού αλλά και των διαττόντων αστέρων μπορούν να απολαύσουν μια αστροβραδιά στην Κυπερούντα.

Το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα σε συνεργασία και με την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου (ΑΣΤΡΕΚ), διοργανώνουν αστρονομική βραδιά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου στη Κυπερούντα την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 κατά τις ώρες 9:00μ.μ. – 11:00 καλούνται όλους όσοι θέλουν να παρευρεθούν. Oι οργανωτές καλούν όσους έχουν τηλεσκόπια να τα φέρουν μαζί τους ώστε να βοηθηθεί το κοινό στην αστροπαρατήρηση αλλά και όσοι διαθέτουν μουσικά όργανα προτρέπονται να τα φέρουν μαζί τους ώστε μαζί με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο να απολαύσουν τη μουσική.

Να επισημάνουμε, ότι το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε από τις 17 Ιουλίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2022, με καλύτερη ημέρα παρακολούθησης την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, όπου και θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη πυκνότητα πτώσης διαττόντων. Το ακτινοβόλο σημείο ευρίσκεται στον βραδινό ουρανό με κατεύθυνση ΒΑ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κοιτάζουν προς αυτή την κατεύθυνση και κατά προτίμηση μετά τις 11 το βράδυ, όπου το ακτινοβόλο σημείο ανεβαίνει όλο και ψηλότερα. Οι φίλοι του Ουρανού φέτος θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με την βροχή των διαττόντων αστέρων, να παρατηρήσουν και την πανσέληνο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: