fbpx
19.9 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: Ξεσπά o πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου-«Όχι δεν...

ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ: Ξεσπά o πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές Κύπρου-«Όχι δεν θα κάψουμε τις μοτοσικλέτες μας»

-

Άδικο και παράλογο θεωρεί ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου, United Bikers Cyprus, Πανίκος Προκοπίου μετά από τα θανατηφόρα δυστυχήματα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο νησί μας, ότι ευθύνη έχουν μόνο οι μοτοσικλετιστές.

Σε δηλώσεις του ο Πανίκος Προκοπίου διευκρινίζει ότι, παρόλο τον πόνο που επικρατεί και τον θάνατο ενός μοτοσικλετιστή, οι πλείστοι τα βάζουν με τους οδηγούς των μοτοσικλετιστών με τους συγγενείς να φωνάζουν ότι «πρέπει να κάψουν τις μοτοσικλέτες μας και να καταργηθούν», κάτι που θεωρεί παράλογο. Πρωταρχικό μέλημα για να οδηγήσει κάποιος μοτοσικλέτα πρέπει να είναι πρώτα  συνειδητοποιημένος γι’ το είδος της οδήγησης που επιλέγει και ότι πρέπει να τηρεί κατά γράμμα τους νόμους για την ασφάλεια του, τόσο για τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους που διακινούνται στους δρόμους.

«Με αφορμή τα τελευταία θανατηφόρα από νεαρούς μοτοσικλετιστές, και εννοείτε ότι συμμερίζομαι τον πόνο των συγγενών, αιώνια τους η μνήμη, θέλω να κάνω κάποιες δηλώσεις. Όχι δεν κάψουμε τις μοτόρες μας, ούτε θα τις πωλήσουμε. Εσείς οι γονείς που ξέρετε ότι ο γιος σας κρατά μοτόρα χωρίς άδεια, χωρίς ασφάλεια, χωρίς κράνος, να πάτε να του την κάψετε πριν να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Για μας, είναι τρόπος ζωής, αναπνοής και είδους ναρκωτικού. Περάστε από οποιανδήποτε λέσχη μοτοσικλετιστών και δείτε τους νεαρούς που οδηγούν και πώς συμπεριφέρονται. Γίνονται άλλοι άνθρωποι και κατανοούν τους κινδύνους και προσέχουν τα πάντα στο δρόμο. Όποιος δεν καβαλίκεψε μοτόρα, δεν μπορεί να καταλάβει το τι νιώθουμε. Είδος ελευθερίας, ψηλή αδρεναλίνη, απόλαυση της φύσης, μακριά από όλα τα προβλήματα και άλλα τόσα. Να μην αναφερθώ ότι οι οργανωμένες λέσχες κάνουν μεγάλο έργο από φιλανθρωπικούς σκοπούς όπου μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για βοήθειες σε αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας και ανάγκες. Τα λέω, όλα αυτά, διότι προσωπικά ζω όσα είπα πριν, αλλά χωρίς την μοτόρα, δεν θα είχα γνωρίσει τα χωριά της Κύπρου, τους κοινοτάρχες, τις ταβέρνες και τα έθιμα κάθε χωριού ξεχωριστά. Όχι, δεν θα τις κάψουμε, ξέρουμε τον κίνδυνο, είμαστε σωστοί και προσέχουμε. Εάν είναι τυχερό μας να την πάθουμε από απροσεξία άλλου, τότε ας είναι. Προτρέχω τους νεαρούς, να φοράνε πάντα το κράνος τους, να μην τρέχουν και ειδικά σε κατοικημένες περιοχές. Όλο και κάποιος απρόσεχτος θα κάνει το λάθος και θα την πληρώσει εσύ. Εσύ, που στο τέλος αφήνεις μάνα, πατέρα, αδέλφια, γυναίκα και παιδιά, να κλαίνε μαυροφορεμένα στο τάφο σου, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι εκεί να τους αγκαλιάσεις και να τους πεις πόσο τους αγαπάς. Γιατί; Γιατί έτρεχες, γιατί δεν φορούσες κράνος, γιατί θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα και δεν πας να γραφτείς σε μια λέσχη μοτοσικλετιστών.Ο  Θεός ας αναπαύσει όλες τις αδικοχαμένες ζωές από μοτοσικλετιστές αλλά ας γίνουν παράδειγμα αποφυγής για να γλυτώσουν οι επόμενοι».

Να επισημάνουμε, ότι τα θανατηφόρα τροχαία με μοτοσικλέτες αφορά το 90% και είναι νεαροί που δεν ανήκουν σε Λέσχες Μοτοσικλετιστών, και αυτό όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου, United Bikers Cyprus, τα λέει όλα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: