fbpx
22.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ: ANAΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ: ANAΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

-

Αναβάλλεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας που ήταν να διεξαχθεί από τις 2-4 Ιουλίου στα Ιωάννινα μετά την θυελλώδη κατακραυγή. Να θυμίσουμε, ότι στο συνέδριο θα συμμετείχε και η Κύπρος, μέσω του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, οι διοργανωτές τονίζουν πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλουν τις γυναίκες ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή.

Να θυμίσουμε ότι πολλές γυναίκες του καλλιτεχνικού αλλά και δημοσιογραφικού κόσμου αποσύρθηκαν, καταγγέλλοντας τον αναχρονιστικό χαρακτήρα το σποτ. Ανάμεσα σε αυτές που επέκριναν το σκοταδιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο του προωθητικού σποτ, αλλά και του ίδιου του συνεργείου ήταν και η Καίτη Γαρμπή, η Πέγκυ Ζήνα, η Ελεωνόρα Μελέτη στις οποίες είχε ζητηθεί να απευθύνουν πρόσκληση για το συνέδριο.

Το επίμαχο διαφημιστικό σποτ αναφέρονταν με άκυρο και προσβλητικό τρόπο προς τις γυναίκες  «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. ‘Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;’ Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. ‘Τι έχω κάνει λάθος;’ Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: