fbpx
20.6 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: Να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ: Να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ

-

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Αφιερώστε, λοιπόν, την ημέρα σας και αναθεωρήστε την ιδέα να κάνετε εξαντλητικές δίαιτες. Το θέμα είναι να αποδεχθούμε το σώμα μας και να ακολουθήσουμε ένα υγιές καθημερινό πρόγραμμα διατροφής.

Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα». Η ημέρα μας καλεί να αποδεχθούμε το σώμα μας χωρίς κόμπλεξ, να γιορτάσουμε την ομορφιά και την ποικιλομορφία όλων των φυσικών μεγεθών του ανθρώπινου σώματος. Να κηρύξουμε μορατόριουμ μιας μέρας στη δίαιτα και στην εμμονή μας για απώλεια βάρους. Να πληροφορηθούμε τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει μία δίαιτα αδυνατίσματος. Να συμβάλουμε στον τερματισμό των διακρίσεων κατά των υπέρβαρων συνανθρώπων μας.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής με έμφαση την υγεία σε οποιοδήποτε μέγεθος σώματος. Στόχος είναι να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τον σωστό τρόπο διατροφής και να μην αισθάνεται κανείς ένοχος για την απόλαυση του φαγητού αλλά και να δημιουργήσει μια καθολική αποδοχή για το πώς πρέπει να φαίνεται ένα σώμα. Η μοναδικότητα έρχεται πλέον – επιτέλους – στο προσκήνιο και η διάκριση του βάρους παύει να υπάρχει σταδιακά. Αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε είναι να μην επιδεινωνόμαστε σε αυστηρές δίαιτες και να λιμοκτονούμε αλλά να αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν στο στόχο μας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: