fbpx
23.8 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: Σήμερα όλα γίνονται μπλε -Γινόμαστε μέρος...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ: Σήμερα όλα γίνονται μπλε -Γινόμαστε μέρος της μεγάλης αγκαλιάς-(Φώτο)

-

Η 2η Απριλίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, και σήμερα με μια μεγάλη αγκαλιά, όλα γίνονται μπλε. Οι δημόσιες υπηρεσίες, το Προεδρικό, άτομα, οργανώσεις γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά.

Όλοι τους, προσπαθούν με διαφορές κινήσεις να ενισχύσουν την αλληλεγγύη και την αμοιβαία αντίληψη για να δημιουργήσουν ένα κλίμα που ενθαρρύνει την ανοχή και την αγάπη προς όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως διαφορών και όλοι όσοι έχουν ενσυναίσθηση, έχουν ως στόχο την αποδοχή και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης για τα άτομα με αυτισμό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να φωτίσουμε τα φώτα σε αυτό το θέμα, αλλά είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες που φέρνει μαζί του. Ο αυτισμός, αποτελεί μια εκ γενετής νευροαναπτυξιακή διαταραχή. Είναι ένα φάσμα διαταραχών που επηρεάζει τον τρόπο που κάποιος επικοινωνεί και αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του.

Κάθε άτομο με αυτισμό έχει τις δικές του μοναδικές ιδιαιτερότητες και δυνατότητες. Και αν κάποιοι έχουν προκαταλήψεις ή ανασφάλειες σχετικά με τον αυτισμό, η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις αντιμετωπίσουν και να τις διαλύσουν.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο αυτισμός δεν είναι μια πάθηση που πρέπει να θεραπευτεί, αλλά ένα μέρος της ποικιλομορφίας της ανθρώπινης εμπειρίας. Κάθε άτομο, ανεξαρτήτως αυτισμού, αξίζει να έχει πρόσβαση σε μια κοινωνία που τον αποδέχεται και τον υποστηρίζει.

Σήμερα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα για κάποιον με αυτισμό δεν είναι πηγή ανησυχίας ή άγνοιας, αλλά πηγή εμπλουτισμού και κατανόησης. Ας γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά…

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ξανά στο γήπεδο, όπως παλιά -(Φώτο)

Οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι θρύλοι του παρελθόντος, που κάποτε αγωνίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, επέστρεψαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα, την...