19.1 C
Nicosia
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Μια αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Μια αγκαλιά μέσα στην ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μια καλύτερη ζωή

-

Οι ειδικοί τη θεωρούν ως το καλύτερο φάρμακο από τους γονείς μας, το αγαπημένο μας, το φίλο που σημαίνει πολλά έστω και μία φορά μέσα στην ημέρα. Κάθε 21 Ιανουαρίου, όλοι οι άνθρωποι της Γης αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μια αγκαλιά κάθε μόνο 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες, ενώ αυξάνονται οι ορμόνες της ευεξίας, όπως η ωκυτοκίνη. “Χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε”.

Πρωτοπόρος το 1986 ήταν ο φοιτητής Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε και υλοποίησε την ιδέα αυτής της όμορφης ημέρας. Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.

Άλλωστε, μια αγκαλιά δεν στοιχίζει τίποτα. Αντιθέτως, μειώνει τον πόνο στο παιδί σας, σε έναν φίλο σας που περνά δύσκολα, στον αγαπημένο σας που ακόμη ψάχνει να βρει την καλύτερη αγκαλιά. Η αγκαλιά μας κάνει πιο ευτυχισμένους, μειώνει την κατάθλιψη και μας βοηθάει να γίνουμε πιο κοινωνικοί με τους γύρω μας, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: