Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
4.7 C
Cyprus

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Επέστρεψαν στην Πολωνία τα 55 παιδιά που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας-Θα συνεχιστεί η ανθρωπιστική συνεργασία

- Advertisement -

Στο χώρο διαμονής τους, στην Πολωνία επέστρεψαν τα 55 παιδιά και οι συνοδοί τους, τα οποία φιλοξενήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής μετά από πρωτοβουλία του Πανιερώτατου κ. Ησαϊα.

Τα παιδιά από την Ουκρανία είχαν τη ευκαιρία να παραμείνουν στο νησί μας, δεκαπέντε ημέρες ώστε να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη δίνη του πολέμου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους,  στο νησί οι  συμβουλευτικοί Ψυχολόγοι του ΚΕΝΘΕΑ, μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα,  τους πρόσφεραν ψυχοθεραπευτική στήριξη, ενώ όπως πληροφορούμαστε, θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας και στο μέλλον θα διοργανωθεί επίσκεψη στον χώρο διαμονής τους στην Πολωνία, για τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού, καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε τις καταστροφικές ανθρωπιστικές  συνέπειες, που αυτή προκάλεσε, και δήλωσε ότι, εξαιτίας του μεγέθους της τραγωδίας αυτής, θα συνεχίσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την ανθρωπιστική παρέμβαση, σε συνεργασία και με άλλους Φορείς, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Hot this week

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Πράξεις χωρίς νόημα και επικίνδυνη ανοησία – Τα καμένα ποιος θα τα μαζέψει;

Ένα «άτυπο» ραντεβού φαίνεται πως είχε δοθεί και φέτος...

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories