«ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ»: Με ποδόσφαιρο, πάθος και… έναν ηχηρό προβληματισμό-«Πού πήγαν οι Κύπριοι;»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Ετήσιο Τουρνουά Παλαιμάχων «Όπως Παλιά», στο Αθλητικό Κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Στρόβολο, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Όμως, ανάμεσα στους πανηγυρισμούς και την ποδοσφαιρική γιορτή, ένα μήνυμα ήχησε ανησυχητικό, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Το τουρνουά, που διοργανώθηκε από τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Παλαιμάχων Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Στροβόλου, συγκέντρωσε τέσσερις ιστορικές ομάδες – ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Π.Ο. Παλαιμάχων Λευκωσίας και Δήμος Στροβόλου – οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους τον θεσμό και αναβίωσαν εποχές που το κυπριακό ποδόσφαιρο είχε ψυχή, πάθος και… Κύπριους στα αποδυτήρια.

Με ζωντάνια και αγωνιστική διάθεση, οι παλαίμαχοι χάρισαν στο κοινό δυνατές στιγμές και όμορφο ποδόσφαιρο. Στα ημιτελικά, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας με 2-0, ενώ η Ομόνοια ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Δήμου Στροβόλου με το ίδιο σκορ. Στον μεγάλο τελικό, η Ομόνοια Λευκωσίας επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 1-0, σε ένα ματς που τα είχε όλα: ποιότητα, πάθος και συγκίνηση, κατακτώντας δίκαια το τρόπαιο.

Κατά την τελετή έναρξης, ο Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Παλαιμάχων Λευκωσίας, Κώστας Σιαξιατές, δεν μάσησε τα λόγια του. Μιλώντας με ειλικρίνεια, έθεσε στο προσκήνιο ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα του σύγχρονου κυπριακού ποδοσφαίρου: τον δραματικό περιορισμό της παρουσίας Κύπριων ποδοσφαιριστών στα γήπεδα. Δεν έκρυψε τους φόβους του ότι, αν συνεχιστεί αυτή η πορεία, ίσως στο μέλλον να μην υπάρχουν αρκετοί Κύπριοι ούτε για να στελεχώσουν ομάδες παλαιμάχων.

«Αν δεν αλλάξει κάτι, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε Κύπριους παλαίμαχους. Δεν θα υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές για να τιμούν τη φανέλα, να γίνονται πρότυπα, να μεταφέρουν το πάθος και την ταυτότητά μας στα γήπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Στροβόλου, Άριστος Αριστοκλέους, επεσήμανε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις που αναδεικνύουν την ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και προβάλλουν τη σημασία της τοπικής ταυτότητας στον αθλητισμό.

Το «Όπως Παλιά» δεν είναι απλώς τουρνουά. Είναι καμπανάκι αφύπνισης: για την ανάγκη επένδυσης στις ακαδημίες, για την ενίσχυση των Κύπριων ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών, ώστε να συνεχιστεί η ποδοσφαιρική κληρονομιά. Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να τιμούν το παρελθόν και να διεκδικούν το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι παλαίμαχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο «Όπως Παλιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ηχηρό μήνυμα από την Αυστραλία και η διαρκής μάχη για δικαίωση

Παρακολουθώντας από την Αυστραλία τις εξελίξεις γύρω από την...

ΕΜΕΛ: «Στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος» το τροχαίο με το λεωφορείο στη Λεμεσό – Τι κατέδειξε η έρευνα- (Βίντεο)

Η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) ολοκλήρωσε την εσωτερική...

Topics

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το ηχηρό μήνυμα από την Αυστραλία και η διαρκής μάχη για δικαίωση

Παρακολουθώντας από την Αυστραλία τις εξελίξεις γύρω από την...

ΕΜΕΛ: «Στιγμιαίο ανθρώπινο λάθος» το τροχαίο με το λεωφορείο στη Λεμεσό – Τι κατέδειξε η έρευνα- (Βίντεο)

Η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) ολοκλήρωσε την εσωτερική...

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι εγκεκριμένες ακτές για βουτιές με τον καλύτερό σας φίλο

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι παραλίες γεμίζουν λουόμενους,...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Στα ύψη ο υδράργυρος και στην Κύπρο έως 40°C

Η Ευρώπη μπαίνει σε νέο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες...

Related Articles

Popular Categories