ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ: Η Κύπρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως – Τι έδειξε μεγάλη έρευνα του BBC

Στην πέμπτη θέση παγκόσμια κατατάσσεται η Κύπρος κατ’ αναλογία πληθυσμού για κατοχή πυροβόλων όπλων στο σπίτι. Αυτό καταδεικνύει η έρευνα του BBC, αφού ένας στους τρεις Κύπριους έχει όπλο στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, εδώ και αρκετό καιρό έχει προειδοποιήσει ότι η κατοχή και οπλοχρησία όπως υφίσταται σήμερα με την σχετική νομοθεσία η οποία δίνει το δικαίωμα (και εφ’ όρου ζωής) να κατέχουν όπλα οι πολίτες και μάλιστα μέχρι και 10 τον αριθμό. Σίγουρα όλα αυτά μας φέρνει στην σκέψη μας το τελευταίο μακελειό που έγινε στην Αμερική όπου νεαρός δολοφόνησε εν ψυχρό 19 παιδιά σε σχολείο. Η μελέτη την οποία δημοσίευσε το BBC δάκτυλο δείχνει την χώρα μας σε ποιο σημείο βρισκόμαστε όσον αφορά το θέμα αυτό δηλαδή βρισκόμαστε στην Πέμπτη (5) θέση και ένας στους τρεις Κύπριους διαθέτουν όπλα στο σπίτι τους.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε επανειλημμένα όπως η σχετική νομοθεσία 113(Ι) 2004 Περί Πυροβόλων Όπλων και μη Πυροβόλων Όπλων θα πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί μέσα στα σημερινά δεδομένα και πραγματικότητες. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η δήλωση του εκπρόσωπου της αστυνομίας ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων ότι, ΔΕΝ θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι υπάρχουν και οι δολοφονίες αθώων ζώων είτε με κυνηγετικά όπλα ή άλλων ειδών όπλα. Αυτό και μόνο μας δείχνει ότι ΔΕΝ είναι τα όπλα σαν όργανο αλλά η βία ενάντια στα ανυπεράσπιστα ζώα και που σίγουρα αυτή μεταφέρεται και μέσα στην οικογένεια (ενδοοικογενειακή βία).

Οι σημερινοί δολοφόνοι των ζώων είναι οι αυριανοί δολοφόνοι των ανθρώπων (δείτε μελέτη FBI) και θα πρέπει ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα εγκλήματα κατά των ζώων να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων. Καλούμε άμεσα την νομοθετική εξουσία, όλα τα πολιτικά κόμματα όπως προχωρήσουν στην άμεση αναθεώρηση της νομοθεσίας και να αποσυρθούν απαράδεκτες πρόνοιες και γιατί απλά μας ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός κατόχων όπλων (169.989 κυνηγετικά) (χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα όπλα των εφέδρων) αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι ουδείς γνωρίζει πόσα άγραφα όπλα υπάρχουν (σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας)».

Hot this week

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ: Βούρκωσε μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη από τη σκηνή του Παττιχείου – «Θα μου λείψει και εμένα…» (Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε απόψε στη συναυλία του...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Γλάδστωνος χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή – Μια μέρα γεμάτη δράσεις

Η οδός Γλάδστωνος στη Λεμεσό αφήνει για λίγο τα...

ΠΣΕΜ: «Η αποχή δεν είναι το τέλος του αγώνα» – Ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με αιχμές προς το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

Related Articles

Popular Categories