fbpx
22.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΟΛΥΜΠΙΑ: H μικρή μαχήτρια που συγκίνησε την Βουλή-Η υπόσχεση της Αννίτας Δημητρίου...

ΟΛΥΜΠΙΑ: H μικρή μαχήτρια που συγκίνησε την Βουλή-Η υπόσχεση της Αννίτας Δημητρίου στην παράκληση της-Η έκθεση ζωγραφικής των μικρών μαχητών- (Βίντεο+Φώτο)

-

Οι αλήθειες από το στόμα της μικρής Ολύμπιας συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια της 2ης έκθεσης ζωγραφικής «Με μια χρυσή κορδέλα», όπου τέλεσε σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου.

Η μικρή μαχήτρια, η οποία διαγνώστηκε πέρσι με λευχαιμία, δίνει τη δική της μάχη ενάντια στον καρκίνο, αναφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τις συνθήκες που επικρατούν στο Τμήμα της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακαρείου Νοσοκομείου.

«Παρόλο που είχα την ευκαιρία να ζωγραφίσω ή να φτιάξω κάτι για την έκθεση αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό, να σας μιλήσω. Το περασμένο Μάη διαγνώστηκα με λευχαιμία βρίσκομαι κοντά σας 8 και κάτι μήνες μετά με τις βασικές μου θεραπείες να έχουν τελειώσει και ενώ ετοιμάζομαι να μπω στη συντήρηση με λιγότερες θεραπείες για τα επόμενα δύο χρόνια».

Η Ολυμπία η οποία βιώνει το δικό της Γολγοθά, μίλησε για την προσπάθεια των ιατρών, νοσηλευτών αλλά και όσων εργάζονται στο Παιδοογκολογικό, αναφέροντας ότι τους περιποιούνται και τους έχουν όπως τα παιδιά τους.

«Είμαστε άρρωστα παιδιά που αντί να ζούμε την ανέμελη παιδικότητα μας, παλεύουμε για τη ζωή μας».

Η Ολυμπία ζήτησε τη στήριξη του κράτους, όχι μόνο για εκείνη, αλλά και για όλα τα παιδιά. Για το απώτερο μέλλον, η μικρή μαχήτρια τόνισε την αναγκαιότητα ενός πιο σύγχρονου Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά που νοσηλεύονται στον Παιδοογκολογικό δεν μπορούν να παραμένουν σε ένα κτίριο 40 χρόνων με παλιά συστήματα εξαερισμού, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τον κίνδυνο ενός εργοταξίου δίπλα στο Νοσοκομείο, το οποίο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των παιδιών και επηρεάζει την εξωτερική θέα.

«Η παιδογκολογική μονάδα του Μακάριου Νοσοκομείου αποτελείται από περίπου 30 άτομα. Γιατρούς, νοσηλευτές , γραμματειακό προσωπικό, φροντιστές, κοινωνική λειτουργό και τις δασκάλες μας με τις οποίες δουλέψαμε για αυτή την έκθεση».

Η σημασία για τα παιδιά είναι εξαιρετική όσον αφορά την ψυχολογία τους, καθώς έχει σημασία να έχουν θέα προς τα δέντρα και το πάρκο. Επιπλέον, η Ολυμπία, επισήμαινε την σημασία της παρουσία μιας δασκάλας αποκλειστικά για τα παιδιά, καθώς και ενός ψυχολόγου που θα τους υποστηρίζει στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Ο θάλαμος έχει παιδιά ανοσοκατασταλμένα και πρέπει να περιορίζεται η διασπορά των μολύνσεων.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας Λουίζα Στεφανίδου

Επιπλέον, έκανε έκκληση για εκείνη και για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται, ζητώντας την επίσκεψη τόσο των βουλευτών όσο και της κυβέρνησης, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, μαζί με το ιατρικό προσωπικό.

«Σας περιμένουμε την 1η Μαρτίου για να τα συζητήσουμε από κοντά, κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων η μικρή Ολυμπία».

Άμεση ήταν η παρέμβαση της προεδρίας της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, η οποία υποσχέθηκε ότι στις 1η Μαρτίου θα επισκεφτεί το Παιδοογκολογικό για να είναι δίπλα τους, μαζί με τους συναδέλφους της που βρίσκονται στην εκδήλωση αλλά και όσους το επιθυμούν. Επιπλέον, η Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει θέμα στην αρμόδια επιτροπή με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο ιατρός Λοϊζου Λοϊζου μίλησε με την σειρά επισημαίνοντας ότι τα παιδιά που νοσούν σε μικρή ηλικία ωριμάζουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα παιδιά

Μερικά από τα έργα των παιδιών που θα κοσμούν για 15 ημέρες το Αίθριο της Βουλής

Έργα του Λάμπρου Καλλένου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή

Oι γονείς του Λάμπρου Καλλένου, Παντελής και Χριστίνα με τον Ευθύμιο Δίπλαρο

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: